Természetes hajfestés – ÚJ színek a KHADI-tól!

A hajunkat festjük, színezzük – vagy mert őszülünk, vagy mert nem vagyunk elégedettek az eredeti hajszínünkkel, vagy mert hóbort –számtalan okunk van rá, nem véletlen, hogy a nyugati társadalmakban a nők háromnegyede festi a haját. A kérdés csak az, mivel. Felelős és tudatos vásárlóként számodra biztos választás a KHADI vegyszermentes, ayurvédikus, természetes növényi alapanyagokból készült hajfestékei.

– Ismered, használod és szereted a természetes,
növényi alapanyagokból készült, teljesen vegyszermentes
Khadi hajfestékeket?

– Még nem ismered, de szívesen megismerkednél vele?

– Szeretted volna kipróbálni, de nem találtad meg azt az árnyalatot, amire vágytál?

Remek hírünk van:

Új árnyalatokkal bővült a Khadi színpalettája!

Egyedi színek, ragyogó fény.

Az életerős haj szépségének titka.

KHADI – egyedülálló növényi hajápolás az ajurvéda természetes erejével.

A természetes, növényi alapú hajfestésről ezen a linken olvashatsz bővebben.

27 hozzászólások "Természetes hajfestés – ÚJ színek a KHADI-tól!" blogbejegyzéshez.

 1. Zsóka says:

  Nagyon jó minőségű festékek. Én a – Vörös (henna, amla és jatropha növényekkel) színt használom, gyönyörű vörös és befogja az ősz hajamat is.
  Kérdésem az, hogy ha kicsit sötétebb színt szeretnék, keverjem-e pici középbarnával? Mennyit tehetek bele? Jó-e az elgondolásom?
  Köszönöm a választ!

  • Judit says:

   Kedves Zsóka!
   Igen, jó az elgondolás. A vörös szín leírása ezt tartalmazza:
   A Henna + Amla + Jatropha Khadi növényi hajfestéket minden Khadi hajfestékkel keverheted:

   Khadi Világosbarnával, Mogyoróbarnával vagy Sötétbarnával meleg barna színárnyalatokért.
   Khadi Középszőkével a visszafogott vagy intenzív vöröses szőke és a réz közötti árnyalatokért (arány: maximum 30%).

   A kapott hajszín függ a kiindulási hajszíntől, a “kicsit” szó szubjektív meghatározás:), de én 20% barnát raknék bele. A barna szín idővel kopik, a vörös szín tartósabb. Ha az ízlése nem “érzékeny” az árnyalatokra, ez az arány nem okozhat nagy csalódást.
   Judit

 2. Zsóka says:

  Kedves Judit!

  Köszönöm a gyors választ. Az Aranybarna színárnyalat elegendő lehet – vagy a középbarnával próbálkozzam?
  Nem szeretnék barna hajszínt, csak mélyíteném a vöröst.

  Üdvözlettel: Zsóka

  • Judit says:

   Kedves Zsóka!
   Én a középbarnával próbálkoznék, mert az aranybarna már majdnem sötétszőke a színpaletta alapján, de a végső döntés legyen az Öné :).
   Üdvözlettel,
   Judit

 3. Bettina says:

  Érdeklődnék, hogy jelenleg világosbarna khadit használok a barna hajamra, melynek enyhén vöröses beütése van a világosbarna pakolást követően. Egy szép barna hatást szeretnék elérni, ami még nem annyira sötétbarna. Elérhető-e az, hogy a vöröses hatás kevésbé érvényesüljön?… Csak természetes barna hatás…

  Köszönettel,
  Betti

 4. Éva says:

  Kedves Judit!
  Nem rég jutott tudomásomra a Khadi növényi hajfesték létezése nagy örömömre! Én eddig Yello fodrász hajfestékek használtam, de szeretnék áttérni a növényi megoldásra. Kérdezem, hogy a vegyi alapú hajfestékes hajamra alkalmazhatom e a Khadit bármilyen hajkárosodás nélkül?
  Aranyszőke, középszőke színárnyalatot választanék.
  Szeretném kérni erről a véleményét és javaslatát.
  Előre is köszönöm!
  Üdvözlettel:
  Éva

  • Judit says:

   Kedves Éva!
   2-3 hét szünetet javasol a Khadi a vegyszeres hajfestés után illetve próbafestést egy tincsen. A végeredmény mindig a kiindulási hajszíntől függ és ezen belül is vannak egyéni eltérések. Mivel a Khadi hajfestéknél a pigmentek csak rárakódnak a hajszálakra, nem károsítja a hajat, de nem is tudja megváltoztatni a haj színét úgy, mint egy vegyi hajfesték és nem is várható el egy konkrét színárnyalat úgy, mint amit egy vegyi hajfesték színpalettán látunk.
   Üdvözlettel,
   Judit

 5. Tunde says:

  Kedves Judit!
  Én mogyoróbarna Khadit próbáltam barna hajamra sötét lett,nem a kívánt színt kaptam.. 50 fokos vízzel kevertem..
  Most megvettem.a cassia es a világosbarnát.
  Szerinted ha felesben bekeverem ki tudnék hozni egy aranybarnya színt?50 fokos keveréssel?Vagy mit javasolsz?
  Köszönöm elore is

  • Judit says:

   Kedves Tünde! Miért nem az aranybarna festéket választottad, ha aranybarna színt szeretnél? A cassia nem világosít annyit, hogy elvárjunk attól egy aranybarna árnyalatot. Ráadásul, a sötét hajszín most nem lesz világosabb, várni kell, míg lekopik ez a szín, de a Khadi festékek alapban is csak minimálisan világosítják a hajszínt. Mindentől függetlenül lehet, hogy a kikevert szín épp tetszeni fog Neked.

 6. Laura says:

  Kedves Judit!
  Mogyoróbarnával festettem a hajam, kb 2 cm lenövés ami szinte hófehér, többi vegyi festés. 50 fokon tartottam, dunsztoltam is, az ősz részeken aranysárga, többi sötétebb. Legközelebb barnásabb színt próbálok ki. Nem tudom eldönteni világos vagy középbarna legyen- e. Minden vegyi festék nagyon nehezen fogta eddig be az ősz hajam. Világosabb színt nem baj ha kapok csak ne lenne sárga. Melyiket javasolnád?
  Köszönettel : Laura

 7. Mónika says:

  Kedves Judit

  Érdeklődnék, hogy hajfestés után ha még is meg kell samponosan mosni a hajamat 24 órán belül ( mert eléggé érzékeny a fejbőröm), akkor az okozhat- e valami gondot? Mert ahogy utána olvastam, és volt aki megmosta samponnal és nem okozott gondot, de erről esetleg van bővebb információjuk?

  Köszönöm

 8. Márti says:

  Szia! Tanácsot szeretnèk kérni. Eddig Loreal casting hajszinezö 600 sötétszöke árnyalatot használtam. Ettöl is eléggé sötét szinű lett a hajam. Az ősz szálak 2 hét alatt le is dobták a szint.Váltani szeretnèk .A vöröset nagyon nem szeretem. Barnát szeretnék mindenképp de nem tul sötétet. Alapbol világosbarna a hajam. Melyiket javaslod? Aranybarnàra v középbarnára gondoltam. Első alkalommal szerinted mennyi ideig legyen rajta a hajamon?Mennyie adnak ezek a hennák termèszetes szint? Köszönöm szépen a segitséged!üdv Márti

  • Judit says:

   Kedves Márti! Ezek a festékek természetes színt adnak, de a kapott árnyalat függ a kiinduló hajszíntől is. A középbarna már sötét lenne neked véleményem szerint, kezdd az aranybarnával. Lényeges különbséget a hatóidő nem ad, inkább más színek keverésével próbálkozz, ha más árnyalatot szeretnél.

 9. Kriszti says:

  Kedves Judit! Én silky hajfestékkel festem a hajam (dark golden cooper blonde), de szeretnék áttérni a növényi alapúra, főleg az aranybarna szín érdekel. A természetes hajszínemben is van vöröses pigment, egyik volt fodrászom szerint sötétszőke, szerintem gesztenyebarna 🙂 Kell-e tartanom attól, hogy zöldes árnyalatú lesz a hajam? Elegendő 2 hónap szünet a vegyi festék használata után? Nagyon köszönöm.

 10. Zsuzsa says:

  Kedves Judit! mennyi idő után lehet festett hajra használni? jelenleg világosbarna/sötétszőke a hajam (festett), de más sok ősz hajam van, nem szeretnék vörös árnyalatot, melyiket használjam?

  Illetve ezek a termékek lenőnek, vagy kimosódnak:-)
  Köszönöm!

  • Judit says:

   Kedves Zsuzsa! Egy hónap szünet után lehet Khadival hajat festeni. A választott szín nem világosít, így nem az a mérvadó milyen most a festett hajszín, hanem, hogy milyen az eredeti. Egy sötét hajat nem fog világosra színezni egy Khadi sötétszőke hajfesték.

 11. Zsuzsa says:

  Kedves Judit! Világosbarna hajra, egyre több ősz csíkokkal melyik Khadit javasolnád? Igazából világosítani szeretném, de ha jól olvasom az esélytelen. A sötét szőke befedné az ősz szálakat? Pont a frufruban lett sok ősz szál. Nagyon vörösest, és sötét barnát sem szeretnék. Esetleg világosbarnával keverve a sötét szőke? köszönöm a választ!

  • Judit says:

   Kedves Zsuzsa! A sötét szőke leírásában ez szerepel: Gazdag, hamvas sötétszőke színt kölcsönöz, vörös árnyalat nélkül. Az ősz vagy világos hajnak a világos- és a középszőke közötti hamvas árnyalatot kölcsönöz. Hagyd hatni a természetes hajfestéket 30-60 percig. Minél tovább marad a hajon, annál sötétebb eredményt kapsz. A minimum 30 perces hatóidő után hűvös, a világosszőkétől a középszőkéig terjedő színárnyalatot kapsz. Intenzívebb, sötétebb árnyalathoz hagyd a hajon 60 percig. Minden haj különböző, így az eredmények eltérőek lehetnek. Azt javasoljuk, hogy a Sötétszőke Khadi Növényi Hajfestéket egy nem feltűnő helyen lévő próbatincsen teszteld.
   Természetesen a Sötétszőke Khadi Növényi Hajfestéket más Khadi Növényi Hajfestékekkel is keverheted:
   Khadi Középszőkével egy finomabb színeredményért.
   Khadi Világosbarnával egy gazdag középbarna árnyalatért (a Sötétszőke és a Világosbarna aránya 2:1)
   Khadi Mogyoróbarnával egy gazdag aranybarna árnyalatért. (Arány 1:1)
   Khadi 100% Hennával egy közepes intenzitású réz árnyalatért (a sötétszőke és a henna aránya 9:1)
   Remélem segítettem, Üdv., Judit

   • Zsuzsa says:

    Kedves Judit! Nagyon köszönöm a részletes választ! lehet akkor aa középszőkével keverve fogom kipróbálni.

 12. Nóra says:

  Kedves Zsuzsa!Az alap színem sötét barna,volt régebben szőkítve így világosabb barna lett.Sötét barna khadit kentem rá,hát tényleg elég sötét lett.Nem rossz de én egy picit világoabbra gondoltam.Van arra lehetőség hogy vilagosabb legyen?
  Ha világosbarna khadit tennék rá ,látszódna? Köszöm a válaazod!

  • Judit says:

   Kedves Nóra! A Khadi hajfestékek nem világosítanak. Senna/Cassiát keverve a sötét árnyalatokat áttetszőbbé teszi. Üdv., Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.