A Myropolium görög eredetű szó, jelentése illatszertár. 2010. júliusában nyitottunk családi vállalkozásként és azóta is lelkesen, sokéves tapasztalattal a hátunk mögött szolgáljuk a bio- és natúrkozmetikumok iránt elkötelezett vásárlók igényeit.

A természetes szépség híveként, üzletünk kínálatában természetes összetevőket – gyógynövények, virágok, gyümölcsök, fűszerek kivonatait – tartalmazó kozmetikai szerek széles választéka található. Arc-, kéz-, test- vagy hajápolásról legyen szó, a Myropolium kínálatában az európai natúrkozmetikumok legjava kap helyet. Természetesen az olasz, dán, német és észt tusfürdők, szappanok és parfümök mellett a hazai biokozmetikumok is szerepelnek az illatszertár palettáján. Ami pedig a bio és natúr jelzőket illeti, a Myropolium termékei nem ismerik a parabén, a paraffin és a kőolajszármazékok fogalmát.


Petri Judit

Mint általában minden nőt, engem is rabul ejtenek a kenceficék. Nem viszem túlzásba a használatukat, inkább a rendszeres gondoskodás híve vagyok.

Amikor néhány évvel ezelőtt hódító útjukra indultak a bio- és natúrkozmetikumok, kicsit kételkedve fogadtam őket: valóban lehetnek olyan hatásosak, mint a  szintetikus szépségápolási termékek? A cél azonban  – hogy a lehető legtermészetesebb módon ápoljuk külsőnket – annyira tetszett, hogy  nem tudtam ellenállni nekik. Kémia szakos végzettségem lévén behatóbban kezdtem tanulmányozni összetételüket és az egyes komponensek hatásait.

Lelkesedésem egyre nőtt és ezzel nem voltam egyedül. Barátaim és ismerőseim közül sokan döntöttek úgy, hogy leváltják megszokott termékeiket és bevállalnak valami újat, ami természetesebb, egészségesebb. Kipróbálni való újdonság pedig akadt bőven, csak nem volt könnyű választani.

Kerestünk, nem találtunk, hát megálmodtunk  egy üzletet, ahol több natúr- és biokozmetikai márka  terméke is kapható, ahol ki lehet próbálni ezeket és ahol tanácsot is adnak velük kapcsolatban. Így született a mi kis illatszertárunk, a Myropolium…


Biró Botond Boldizsár

„A parfüm nem árucikk, szeretetből születik. Annak a nőnek a szívét kell tükröznie, aki viselni fogja.”
(Robert Ricci)

Az illatok iránti szenvedélyem bár mindig is megvolt, csak jó pár évvel ezelőtt tudatosult igazán, amikor – egy film és egy könyvélmény hatására – rájöttem, hogy mennyire mennyire fontos számomra is ez az érzékelés. Valahányszor egy szokatlanabb illattal találkoztam, mindannyiszor egy kis képzeletbeli utazáson vettem részt. Egy-egy gyermekkori emlék vagy egy esemény, helyszín jelent meg előttem. Illatáról éreztem meg a tél közeledtét  vagy a tavasz beköszöntét.

A természet csordultig van illatokkal, melyeket évezredek óta használunk, feldolgozunk. Így kerültek érdeklődésem középpontjába a natúrkozmetikumok. Sokszínűségük annyira magával ragadott, hogy hamarosan Európa számos kozmetikai üzletét és vásárát végigjártam.

Kerestem, felfedeztem, vásároltam és kipróbáltam sok csodás terméket. 2010. áprilisában pedig elhatároztam, hogy nekem is lesz egy Illatszertáram. Görögül Myropolium. Egy olyan üzletet képzeltem el, ahol a natúrkozmetika szerelmesei úgy érzik magukat, mint Alíz Csodaországban.

Az illatok iránti szenvedélyem mellett  van egy másik is, ami szorosan kapcsolódik hozzá, ez pedig a főzés. Éveken át főztem  úgy, hogy közben sosem kóstoltam meg az ételeket. Mindenki csodálkozott, hogy mégis, milyen finom és ízletes a végeredmény. Amikor elkezdtem foglalkozni az illatokkal, a szaglás és az ízlelés kapcsolatával, akkor tudatosult bennem a magyarázat: főzéskor nem kóstolgatni szoktam, hanem beleszippantok a gőzölgő ételbe és máris tudom, hogyan fűszerezzem tovább. Illat és íz kapcsolatából született a „B” tervem, azaz a Béterv lakásétterem 2012. novemberében. A Béterv egy szentély számomra. Lakás és étterem. Konyha és szoba, mely nyitva áll minden vendég előtt, aki valami különlegesre vágyik. A Myropolium polcán található Florascent parfümök ihletéséből születnek itt finomabbnál finomabb ételek. Ezeknek a parfümöknek az összetevői ugyanis olyan fűszerek vagy gyümölcsök, melyek a konyhában is mindennaposak.