Hajfesték, de természetesen! – Khadi hajfestékek

Miben különböznek a Khadi hajfestékek a többi növényi hajfestéktől?

A Khadi Európában teljesen egyedülálló. A termékek kialakításánál elsődleges szempont az ősi, ayurvédikus receptúrák, és a minőségi natúrkozmetikumokra vonatkozó szigorú követelmények összehangolása, így rendkívül értékes, tiszta és természetes kozmetikumok születnek meg. A színárnyalatok Indiában készülnek, kiváló minőségű, hazai termesztésű anyagok felhasználásával. A hajfestékek mentesek mindenféle kémiai adalékanyagtól, ammóniától és peroxidoktól, nem tartalmaznak semmiféle tartósítószert, illatanyagot, hozzáadott pigmentet, színfokozót, vagy egyéb veszélyes vegyi összetevőket.

Kismamák is bátran használhatják!

Képtalálat a következőre: „henna for hair”A kivételesen magas minőség és színező erő a különféle sajátos eljárásoknak és befolyásoló tényezőknek köszönhető, többek között annak, hogy az alapanyagok India legjobb termőterületeiről származnak. Mindez a bortermeléshez hasonlítható, ahol az alapanyag milyensége alapvetően meghatározza, hogy a bor minősége kiemelkedő, vagy gyengébb lesz-e. Az ideális időben történő betakarítás, az aratás utáni azonnali feldolgozás és a finom őrlési eljárás mind jelentősen hozzájárulnak a Khadi hajfestékek rendkívüli színező erejéhez. Ez már a festékmassza bekeverésénél megmutatkozik: a tisztított henna és a tisztított indigó felhasználásával nem a növényi festékekre jellemző, tipikus sár-jellegű pépet, hanem egy könnyen kezelhető, krémes állagú masszát kapunk.

A lehető legerősebb színhatás érdekében a festékporok nem tartalmaznak a színanyagok megtapadását gátló anyagokat, így például olajokat, ezáltal a növényi festékanyagok stabil kötéssel kapcsolódnak a hajszálak felszínéhez, tartós színt biztosítanak.

Az egyedi árnyalatok elérése érdekében a festékporok tetszés szerint keverhetők!

Használhatók-e a Khadi növényi hajfestékek előzőleg vegyileg festett hajon?

A Khadi növényi hajfestékek használhatók kémiai úton festett haj esetén is. Alapvetően ez nem okozhat problémát, sőt, a megsérült haj újra fényessé és dússá válik, egészséges, ápolt benyomást kelt. Ilyen esetekben rendkívül fontos, hogy a haj reakcióját mutató próbafestést elvégezze (különösen vegyileg szőkített haj esetén). Ebből rögtön láthatja, hogy milyen eredményre számíthat.

Célszerű a kémiai eljárás és a növényi színezés között néhány hajmosást kivárni, mert a kémiai termékek kedvezőtlen hatása megváltoztatja a haj pH-értékét, ez pedig befolyásolhatja a festés eredményét.

Kémiai úton világosított, szőkített haj esetében is megoldható a Khadi növényi hajfesték használata, csak be kell tartani az arra vonatkozó tanácsokat. Egyes esetekben a kémiai úton világosított és szőkített hajon nagyon erőteljes lehet a kialakult szín, és nem kívánt árnyalatok (zöld, kék vagy akár lila) jöhetnek létre. Szintén nem kívánt színeket eredményezhet, ha a növényi hajfestékek használata után vegyileg szőkíti a haját.

Lehetséges-e ősz haj esetén a megfelelő fedés kialakítása egyetlen lépésben?

Ez döntően a hajszerkezettől és a kiválasztott színtől függ. A Khadi vörös árnyalatai (Élénkvörös és Vörös) garantáltan már egy lépésben befestik az ősz hajat. A visszajelzések alapján a fogyasztók többségénél a Khadi Világosbarna és a Természetes mogyoróbarna árnyalatai az ősz hajat egyetlen festés során befedik. Ez a gyakorlatban a Sötétbarna árnyalattal is megvalósíthatónak látszik, ám az eredmény lényegesen kevesebb esetben bizonyul kielégítőnek. A Khadi fekete árnyalatai ősz haj esetén (Fekete és Kékesfekete) nem ajánlottak közvetlen festésre, ilyen esetben a kétlépéses módszert ajánlott alkalmazni.

Hogy megbizonyosodjon az egy lépésben történő festés hatékonyságáról, mindenképp ajánlott próbafestést végezni egy tincsen.

Könnyen kimosódik a növényi hajfestékkel festett haj színe?

A Khadi növényi hajfestékek tartós festést biztosítanak. Bár a természetes növényi pigmentek nem hatolnak be a hajszálak belsejébe, hanem a hajszálak külső rétegén alkotnak egy mázszerű réteget, mégis tartós színek kialakítását teszik lehetővé a hajszálakkal kialakított erős kötések révén. A vörös árnyalatok kifejezetten tartósak, nem igazán fakulnak vagy kopnak. A színek tartóssága attól is függ, hogy milyen gyakran ismétli a festést: minél több réteg rakódik a hajszálakra, annál tovább őrzi meg színét.

Milyen gyakran ismételjük a festést?

Körülbelül havonta célszerű megismételni a festést, attól függően,

hogy a hajtöveknél milyen gyorsan válik láthatóvá a lenövés. Mivel a Khadi növényi hajfestékek csak természetes összetevőkből állnak, nincs korlátozva a festés megengedett gyakorisága, tetszés szerint akár egymást követő napokon is kísérletezhet a különböző árnyalatokkal, káros hatás nélkül. Azt azonban vegye figyelembe, hogy az első festést követő 24-48 órában a festés eredménye még változhat, alakulhat. Még, ha nem is teljesen elégedett az eredménnyel, ezt a periódust mindenképpen érdemes kivárni, és csak ezután eldönteni, hogy szükséges-e a második festés.

khadi_hajfestek

Keverhetők-e egymással a Khadi növényi hajfestékek?

A Khadi hajfestékek mindegyike problémamentesen keverhető egymással, így egyedülálló színek hozhatók létre. A határ csupán az Ön képzelete!

Ha például bármelyik barna árnyalathoz színtelen Senna/Cassia hajápolót kever, egy könnyedebb barna árnyalatot kap, ami világos haj esetében jól használható. Ha a Senna/Cassia hajápolóhoz a kívánt intenzitástól függően harmad, negyed vagy ötöd arányban vörös festéket kever, különleges eperszőke árnyalat érhető el. Ha barna árnyalatokat kever a Khadi vörös hajfestékek valamelyikével, vöröses tónust adhat a barna hajnak. Ha vörös festékhez magas indigó-tartalmú árnyalatot ad, a vörös színt mélyítheti.

A különböző árnyalatok kombinálásával született színeket érdemes minden alkalommal egy próbatincs festésével ellenőrizni, mielőtt a haj teljes hosszán alkalmazná.

Ha indigó-tartalmú színeket kever más árnyalatokkal, a keverőfolyadék hőmérséklete legyen 50°C, hogy az indigó pigmentjei ki tudjanak bontakozni.

Használhatóak-e a Khadi növényi hajfestékek vegyi anyagokkal göndörített (dauerolt) hajon?

A Khadi hajfestékek minden probléma nélkül alkalmazhatók kémiailag göndörített hajon, a haj hálás lesz az ápolásért. Amellett, hogy tiszta anyagokkal, és természetes színekkel festi be haját, az ápoló összetevők kifejtik jótékony hatásukat, az igénybevett hajat érezhetően kondicionálják, így az láthatóan egészségesebb és fényesebb, és érezhetően lágyabb lesz.

Célszerű a kémiai eljárás és a növényi színezés között néhány hajmosást kivárni, mert a kémiai termékek kedvezőtlen hatása megváltoztatja a haj pH-értékét, ez pedig befolyásolhatja a festés eredményét.

Előfordulhat, hogy a vegyileg kezelt hajon a megszokottól eltérően, rövidebb vagy épp hosszabb ideig szükséges a festéket a hajon hagyni, hogy a kívánt árnyalatot érje el. Javasoljuk, hogy kérje szakember tanácsát, aki az Ön speciális igényeihez mérten használja a Khadi növényi hajfestéket.

A növényi hajfestékkel színezett hajat lehet daueroltatni, viszont figyeljünk arra, hogy megváltozhat a kemikáliák hatóideje. A növényi hajszínező lazúr-hatása miatt a kémiai hatóanyagok nehezebben jutnak be a hajszálakba, ezért előfordulhat, hogy a hullámok kevésbé lesznek intenzívek. Ha a növényi hajfestékkel színezett haját szeretné daueroltatni, akkor keressen egy megbízható szalont, ahol ismerik a növényi hajfestékeket, ugyanis fennáll a veszélye, hogy egy tapasztalatlan fodrász a dauervizet túl hosszú ideig hagyja a hajon, és a haj visszafordíthatatlan károsodást szenvedhet.

Okozhat-e allergiás reakciót a Khadi növényi hajfestékek használata?

Természetesen a növényi hajfestékek is okozhatnak néhány esetben bőrallergiát, vagy egyéb allergiás reakciót az arra érzékeny embereknél. Aki a készítmény bizonyos összetevőire allergiás, nem javasoljuk a használatát.

Az allergiára és túlérzékenységre hajlamos vásárlóknak érdemes allergiapróbát végezni. Ha ki akarja deríteni, hogy allergiás-e, menjen el bőrgyógyászhoz, vagy csináljon otthon tesztet. Az utóbbihoz keverjen ki egy teáskanálnyi festéket megfelelő mennyiségű vzzel és kenje a csuklójára. Tartsa a bőrén 2 órán keresztül. Ha ez időn belül nem tapasztal allergiás reakciót az adott területen, akkor biztonsággal használhatja a festéket. A csuklón keletkezett szín néhány napon belül eltűnik a bőrről.

Okozhat-e elszíneződést utólag a növényi hajfesték a ruházaton, vagy egyéb textílián?

A festést követő 24 – 48 órán belül (a samponos hajmosást megelőzően) előfordulhat, hogy a nem elég alapos vizes öblítés következtében, festék szemcsék maradnak a hajon, amik párás környezetben, vagy nedvesség hatására enyhén ereszthetik a színüket. Kérjük ezt mindenképp tartsa szem előtt a ruházat védelme érdekében. A fent említett időtartamon belül előfordulhat az is (leginkább sötét árnyalatok esetén), hogy az említett időtartam alatt a kiengedett, vállra lógó haj megfogja a nyak környéki bőrt. Ez rendszerint gyenge felületi elszíneződés, mely szappanos vízzel könnyedén eltávolítható.

Milyen állagúra kell a festékmasszát keverni?

A porból krémes, könnyen kezelhető, körülbelül tejfölre emlékeztető állagú pasztát kell keverni. A felhasználónak a saját maga számára ideális sűrűséget magának kell kikísérleteznie, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Mindez függ a felvitel módszerétől, és a felhasználó hajszerkezetétől. Például a nagyon száraz, dauerolt haj esetében keverhetünk egy hígabb keveréket, de a rövid, vékonyszálú hajra érdemes sűrűbbet készíteni. Akkor találta el az ideális bekeverési sűrűséget, ha a hatóidő során a massza se nem morzsolódó, se nem csepeg.

50 g por nagyjából 200 ml folyadékot vesz fel.

Még kellemesebbé válik a massza felvitele, ha előtte mixerrel még egyszer átdolgozzuk azt.

Ajánlott-e adalékanyagokat adni a növényi hajfestékekhez a tartósság fokozása céljából?

Alapvetően azt javasoljuk, hogy ne használjon semmilyen hozzáadott anyagot a növényi hajfestékek használata során.

A vásárlók gyakran átvesznek más gyártók használati utasításaiból bizonyos lépéseket a Khadi hajfestékek használatához, ami elégtelen színeredményhez vezet. Gyakran kevernek olajat, olaj-tartalmú terméket vagy a pH-t megváltoztató anyagokat a festékporhoz, hogy fokozzák ápoló hatását. Sajnos mindez gátolja a színanyagok megtapadását, a kívánt hajszín kialakulását.

Ugyanakkor igaz, hogy a hajszínező tartóssága egy teáskanál só hozzáadásával, vagy fekete tea adagolásával fokozható. Ez korlátozza a kimosódást, fokozza a szín intenzitását, és az indigó tartósságát. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy színezés után erős szárazságérzetet tapasztal, ilyenkor valamelyik adalékanyagot csökkenteni kell, vagy teljesen ki kell hagyni.

  • Ha azonban a vásárló mégis szívesen kísérletezik, a következő adalékanyagokat korlátolt mennyiségben adagolhatja: Tej
  • Méz – sötétebb árnyalatok esetében negatívan befolyásolhatja a szín intenzitását
  • Hajápoló vagy balzsam – kizárólag szilikonmentes lehet!
  • Aloe vera lé – kizárólag C-vitamin-mentes lehet! A folyadék legfeljebb egyharmadát helyettesítse

A kiválasztott színárnyalattól és a hajstruktúrától függően ezek az adalékanyagok befolyásolhatják a szín intenzitását.

A festés tartósságának fokozása érdekében javasoljuk a Khadi hajolajak használatát. Amennyiben a samponos hajmosás előtt Khadi hajolajjal kezeli a festett hajat, a színezés tartósabb lesz.

khadi_hajfestekekMi a teendő, ha megmarad a bekevert festékmassza egy része?

Törekedjen rá, hogy a Khadi növényi hajfestékeket mindig frissen használja. Minden hajfestés alkalmával csak annyi festékmasszát keverjen ki, amennyit egy alkalommal biztosan felhasznál. Ez rendkívül fontos, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy a frissen kevert pasztával lehet a legjobb színeredményt elérni.

Ha mégis előfordul, hogy marad valamennyi a pépből, azt a következő alkalmakkor ne használja fel. A festékmassza nem tárolható!

Khadi növényi hajfestékkel színezett hajon alkalmazható-e a Senna/Cassia hajkondicionáló kezelés?

Természetesen bármikor használható a színtelen hajápoló kúra a Khadi növényi hajfestékkel színezett hajon, minden esetben ajánlott a haj ápolása céljából történő alkalmazása.

Léteznek-e a Khadi növényi hajfestékeknek szőke árnyalatai?

Igen, a Khadi csapata megalkotta a Középszőke árnyalatot, mely a világos színű hajnak ad semleges, középes szőke csillogást. Sötétebb hajszínnél az eredeti hajszín és a festés összhatása adja a végleges színt.

A Khadi hajfestékeket ezen a linken találod meg.

forrás: www.khadi.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.