Te csodálatos hyaluronsav!

Kezdjük az elején, mi is az a hyaluronsav?

Elsőre ijesztőnek hathat a „sav” kifejezés, de ez a szervezetedbe megtalálható (mint a kollagén, ellasztin vagy aminosavak) fehérje építő elem, mely felelős szöveteid (csont, porc, bőr, izom) rugalmasságáért, vízfelvevő- és folyadékmegőrző képességéért. A hyaluronsav a kötőszövetben hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, így biztosítva az adott szerv (pl. bőr) rugalmasságát és feszességét. Fontos tulajdonsága, hogy rendkívül nagy mennyiségű vizet képes megkötni.

Mennyisége az újszülötteknél a legmagasabb, az idő múlásával viszont csökken a szervezetedben. 20-as éveidben alig észrevehető, 40 éves korodra viszont a felére csökken a hyaluronsav termelődése. 60 éves korodra pedig 10%-ra csökken. Ezt a folyamatot megfelelő életformával, táplálkozással, folyadékfogyasztással és étrend-kiegészítőkkel lelassíthatod, vagy akár vissza is fordíthatod. Így hát az öregedés elleni harc egyik fő fegyvere a hyaluronsav szövetekben való megőrzése, illetve a visszajuttatása a szervezetbe!

Kívülről vagy belülről?

Sok szakember szkeptikus a hyaluronsav szájon át történő hatékonyságával tremella_web_shutterstock_92492596_largekapcsolatban, de azt elismerik, hogy különböző állapotokon tud segíteni. Pl. a sebgyógyulásban és a kötőszövet regenerálódásban.

Amire oda kell figyeljünk a szedése során: Magnézium és Cink bevitelével lehet fokozni a felszívódást. A szintetikus C-vitamin (aszkorbinsav) és a nikotin csökkenti a szervezet hyaluronsav szintjét.

A hyaluronsav főleg akkor igazán hatásos, ha a szervezet maga építi fel azt megfelelő hatóanyagokból, tápanyagokból és jó minőségű táplálékból.

Külsőleg alkalmazva a felhám vízháztartását tudjuk vele pozitív irányba befolyásolni. Termékeinkben az ezüst rezgőgomba ( serkenti a bőr hyaluronsav termelését.
Egy ősi gombafajta, mely Fuji és Taiwan hegyvidékein terem. Egyik kínai neve a hógomba, de nevezik ezüstfülgombának és fehér zselégombának is. Kínában nagyon kedvelik, évente több ezer tonnát termelnek belőle étkezési és gyógyászati célra.

  • Közvetlenül befolyásolja a kollagén szintézist ez által a bőr tömörebbé, feszesebbé válik.
  • Antioxidás és gyulladás csökkentő hatása miatt meggátolja a szadadgyökök és a ráncok kialakulását.
  • Alapvető fontosságú a szöveti hidratáltság szabályozásában.
  • Energetizáló és fiatalító hatású, amely a bőr felszínét ragyogóvá teszi, újraépít

Egy szó mint száz figyeljünk oda, hogy miből vonják ki és hogyan állítják elő! Kívülről és belülről is szuper dolog a hylauronsav utánpótlás, de magában nem elég. Fontos a megfelelő folyadékbevitel, a pihenés és az egészséges táplálkozás:)

 

Erboristica Anti-age hyaluronsav szérumunk
Újjáépíti, feszesíti az arcbőrt
Ez az értékes, és intenzív öregedésgátló szérum az energia és a fiatalság koncentrátuma. Közvetlenül befolyásolja a kollagénszintézist, ami a bőr rugalmasságát, tömörségét biztosítja. Kulcsszerepet tölt be a szövetek hidratációjának szabályozásában. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő, megelőzi a ráncok és a fakó bőr kialakulását. Restrukturálja az arcot, tonizál, revitalizál.

 

 

Hyaluronsavas termékeink:  ITT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.