A masszázs csodája

A masszázs csodája

Miért érezzük magunkat csodásan egy masszázs után?
A masszázsterápia elsődleges célja a fizikai gyógyulás, jobb közérzet elérése.  A test felületén különböző fogásokkal mechanikai ingereket váltunk ki. A test különböző zónái kapcsolatban állnak belső szervekkel, melyek működésére harmonizálóan, vagy serkentőleg hat az adott testfelület masszírozása. A vér és nyirokkeringés megélénkül, így a kiválasztó funkciók felgyorsulnak. Az élénk keringés eredményeképp a sejtek oxigénellátottsága nő. A salakanyagok elszállítása is hatékonyabb lesz.
A jó masszázstechnika azonban nem csak az izmok, keringés és bőr felületén hat. Az idegrendszeri hatás pont olyan fontos. A masszázs, azaz az emberi érintés a paraszimpatikus idegrendszeren keresztül oldja a stresszt, az izmok akaratlan feszülését, csökkenti a stressz hormonok szintjét. Így a masszázs a legtermészetesebb és legősibb módja a test-lélek és szellem gyógyításának, a harmónia elérésének.
A minőségi masszázsolajok és krémek (paraffin olaj mentes, növényi kivonatok) egyenrangú partnerei a jó masszázsterapeutának. Az emberi kéz által közvetített, pozitív energiát kiegészítik.  Bőrápoló, keringésfokozó, esetleg aromaterápiás hatásuknál fogva a fizikai hatást is megsokszorozzák.

Hegyi Sára
kozmetikus, okleveles aromaterapeuta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.