Szeszélyes társunk a bőr alatt – Az ekcéma

myropolium_ekcema_kezelese_erboristica

Ha Te is azok közé tartozol mint jómagam, akik nagyon szeretik az őszi és a téli hónapokat és hangulatukat, de nem tudod felhőtlenül élvezni egy szeszélyes bőrproblémától, akkor most érdemes lesz elolvasni mai blogunkat.
Ahány ember annyi ekcéma. Alapvetően többféle formája létezik de talán a két legtöbb embert érintő a kontakt- és az atópiás ekcéma. Míg előbbi kvázi könnyebben leküzdhető, ha az irritációt okozó tényezőt eltávolítjuk onnan, ahonnan érintkezett bőrfelületünkkel. Ám a másik ekcéma típus örökletes is lehet és hajlamosak is lehetünk erre. Tulajdonképpen mindmáig nem tudják az okát sajnos és nem is mindig kell, hogy legyen külső tényező ahhoz, hogy “belobbanjon”. Sokszor pszichés eredetű, a nagyfokú stressz pillanatok alatt előhívhatja a nem kívánt szeszélyes társunkat a bőrünk alól.
Megismertetek néhány terméket, mely saját tapasztalat útján bekerült a kedvencek közé enyhítve és tünetmentessé téve ekcémámat hosszabb időre. Előrebocsájtom a fent írtak alapján, hogy különbözőek vagyunk, nagyon sokat kellett kísérletezni eme rejtélyes bőrhiba miatt, de azt hiszem a legjobb helyen keresgéltem a Myropoliumban.

A legelőkelőbb helyen számomra a Biola Naturissimo csicsókás kéz- és lábápoló krémje áll. Valószínűleg a megannyi értékes bőrfinomító olaj miatt a kedvenc és ráadásul vékony filmréteget képez a bőrömön, így hosszan tartó védelmet is biztosít. Számomra a top ekcéma elleni krém! 🙂 A Biola hárs kéz- és testápolója nagyon jól regenerálta bőrömet a kritikus időszakokban. Továbbá csodás hatású kézkrémeket találunk az Erboristica kínálatában is! Közölük is a legkiemelkedőbb hatású kéz- és körömápoló krém a gyapotmagolajat és rizsproteint tartalmazó. Nem csak éjszakára tudom bekenni a kezem vele hanem napközben bármikor használhatom mivel nagyon könnyen beszívódik. Az Erboristica termékcsalád testápolóiban is a sor elején áll hiszen az argánolajos kitűnő választás hidegebb időszakokban sheavaj tartalma miatt.

Ha már sheavaj akkor az örök kedvenc az Olivia 100% sheavaja. Tudtad, hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére?  A másik legjobb dolog a világon az ekcémás bőrömnek! 🙂

Azért kezdtem kissé kicsavarva blogunkat a kéznél és a testnél, mert úgy éreztem sokunknál – nálam is – elsődlegesen ott jelentkeznek a tünetek, főleg ebben az időszakban. De mi a helyzet az arcunkkal?
Lehet, hogy ijesztő első hallásra a szappan használata ekcémásként, de már egy előző blogunkban próbáltuk a téveszméket eloszlatni. 🙂 Az egyik szuper szappan az Olivia holt-tengeri iszap szappanja, mely tele van ásványi anyagokkal, a tengeri só és az iszap hámlasztó hatása a sebgyógyulás gyorsításával könnyíti meg a napokat amikor esetleg mégiscsak előbukkant. A másik szuper termék a Najel Szír szappanjai, melyek arcra, testre és hajra is alkalmazhatóak! Hangsúlyozom a hajra is, ugyanis ezek az évszakok kritikusak a fejbőrnek is, sokszor előfordul ott is viszkető folt így bátran ajánlom.

Ha már megtapasztalhattuk a krémek által hozott javulást, tegyünk minden téren azért, hogy tünetmentes maradjon. Gondoljunk arra is, hogy ruháinkba mosott vegyszer is gátolhatja ennek az időszaknak a tartós fennmaradását, így válts le tisztítószereidet Öko tisztítószerre.

A lelkednek sem árt egy kis megnyugvás 🙂 próbálj többet relaxálni, melyben segítségedre lehetnek az Olivia levendula és citromfű illóolajai.

Klári

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.