Mesterfodrászom a természet!

Az „élet tudománya” (ayurveda) szerint a szépség az egészségből, a belső harmónia megteremtéséből és a helyes életmódból fakad.

myropolium_khadi_hajfestekek

Növényi és állati eredetű színezőanyagokat már az ősidőkben is alkalmaztak hajfestésre, de vajon hol fordult a vegyszerek felé a világ?
Nagyjából az 1800-as évek körül, ahol a hidrogén-peroxid utat tört magának köszönhetően annak, hogy talán már akkoriban is a különböző hajszínekhez, különböző jelzőket társítottak. Például a kislányok haja nagyjából hat éves korukig “tejfel szőke” ehhez például az ártatlanságot, míg a vöröshöz tüzes, temperamentumos jellemet társítanak a mai napig.
Mindig is létezett igény a hajunk színének megváltoztatására, nagyon sok indokot találhatunk, hogy miért és milyen anyagokkal bombázva fejbőrünket vágyunk rá. Talán érdemes lenne elgondolkodni azon, milyen mértékben akarjuk megváltoztatni a természet adta szépségünk koronáját, és hogy miért?
Döntés kérdése, hogy ér e annyit a rommá világosított vagy vegyszerrel festett haj, ha nem sokáig láthatod egészségesnek, szemben a természetes festékekkel, melyek nem bontják meg hajad szerkezetét, mint például a Khadi hajfestékek, mivel a hajszálak külső felületén tapad meg a szín, így képeznek védő festékréteget.
Az ayurvédikus életmód mindennapos rituáléjának része a gyógynövényekkel és olajokkal való szépségápolás, a Khadi termékek receptjei több ezer évesek, és India legbölcsebb embereitől származnak.

Ha hajfesték, akkor tehát Khadi.
A Khadi 100%-ban növényi hajfestékek BDIH minősítéssel rendelkeznek, azaz minden termék szigorúan szabályzott és ellenőrzött, veszélyes anyagok tekintetében. A natúrkozmetikumokra vonatkozó előírások értelmében ezek a termékek nem tartalmaznak ammóniát, peroxidokat, hozzáadott pigmentet, színfokozót, vagy egyéb veszélyes vegyi összetevőket, melyek az egészségre nézve ártalmasak lehetnek, vagy a haj minőségét gyengítenék. Tiszta anyagokkal és természetes színekkel festheti be haját, káros vegyi anyagok nélkül. A teljesen természetes összetételű natúr hajfestékek minősége elsőrangú, a hajat fényessé, erőssé teszi, ahelyett, hogy hajfestés után egy roncsolt hajkoronát kapnánk. A Khadi hajfestékek minden egyes hajszálon réteget képeznek, a választott szín a kiinduló hajszínnel együtt kombinálva eredményezi a kapott színt, így teljesen egyedi, természetes színárnyalatok jönnek létre. A természetes összetevők jellegéből adódóan nem világosítanak. A festés során mindenféleképp be kell tartani az utasításokat, mely szerint a vörös színű festékeket 90fokos, a barna és fekete színűeket 50fokos vízzel kell összekeverni. Fontos, hogy a felvitt festéket tartsuk melegen, egy kötött sapka ilyenkor jó szolgálatot tesz :). Más hennás festékekkel ellentétben a hatóidő a Khadi festékeknél 30 – 120 perc. A festés utáni 48 órában kerülni kell a samponos hajmosást és a hajformázó szerek használatát, a festék ilyenkor még stabilizálódik. Jó tudni, hogy a szilikonos hajápoló termékekkel kezelt hajon a növényi hajfesték nem tapad meg, ebben az esetben elégtelen lesz a színfedés.
Szóval ha színt vinnél az életedbe, de nem eresztenéd a hajad egészségét, akkor Khadi :), a színválasztékot pedig itt tudod megnézni.
khadi_hajfestekek_myropolium

Remek megoldás lehet azoknak, akik nem véglegesen váltanának hajszínt: a L’Erbolario hajszínező géljei. Használatra kész gél, mely egyúttal fényessé, selymessé teszi a hajat. Elfedi az őszülő hajszálakat, a szín a hajmosások alkalmával fokozatosan kopik ki. Finoman illatosított, nem folyik, használata gyors és egyszerű. Egy doboz festék egy vállig érő haj festésére elég. A L’Erbolario színezői nem tartalmaznak ammóniát és oxidánsokat, ezért nem alkalmasak a haj világosítására. Akkor érhető el a legjobb eredmény, ha természetes hajszínünktől nem túlságosan eltérő árnyalatot választunk.

Végezetül csak rajtunk áll, hogyan döntünk. A természet mindig sokkal mesteribb fodrászunk, szem előtt tartva egészségünk, mivel mi a természetnek vagyunk a részei, nem pedig a mesterséges világnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.