Légy boldog (nem csak) a Boldogság világnapján – kattints, olvass, hogy máris megtudd, mi hogyan segíthetünk!

2012 óta MÁRCIUS 20-a lett a BOLDOGSÁG VILÁGNAPJA,
mert az ENSZ közgyűlése így határozott*.
Örülünk, hogy van a boldogságnak is világnapja,
mert ennek apropóján beszélhetünk róla és
adhatunk is valamit, ami hozzájárulhat a belső jól-léthez.

*Az ENSZ határozatának forrása egy kis kelet-himalaya-i ország, Bhután királyának kezdeményezése, aki 1972-ben bevezette a GNH (Gross National Hapiness) vagy más néven GDH (Gross Domestic Happiness), vagyis Nemzeti Összboldogság fogalmát, mert úgy gondolta, a nép jól-létét nem elegendő a megtermelt javakban mérni. Az életszínvonal mellett olyan szempontokat is belevett a mérésbe, mint például az oktatás, egészség, időbeosztás, környezeti sokféleség és fenntarthatóság, közösségi kapcsolatok, pszichológiai jólét. Az ENSZ határozata azért született, mert ezen a napon szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a boldogságra és jól-létre törekvés általános emberi cél kell legyen.

A boldogság nem csak úgy történik, hanem egy belső pszichológiai állapot. A belső jól-létünk, integritásunk, EGÉSZ-ségünk érzése, egy flow élmény, egy elhatározás. Életigenlés. Az a döntés, amikor tudatosan irányítjuk figyelmünket jó dolgok felé, vagyis észrevesszük „az élet apró örömeit”  és törekszünk arra, hogy másokat is boldoggá tegyünk.

Kedvességgyakorlat, hála, mosoly

Tegyél egy apró kedvességet valakinek, mondj köszönetet akár csak egy kis dologért vagy csak kezdj el mosolyogni (ha segít, nézz/hallgass meg valami vicceset) – garantáltan jobb kedved lesz tőle és semmibe nem kerül, csak elhatározásba.

Aromaterápia – gyógyító illatok
Ellazulás, pihenés vagy természetes fájdalomcsillapítás? Stressz csökkentés? Keringésjavítás?
Álmatlanság, depressziókezelés? Örömteli hangulat, jókedv, mosoly?

Jó, ha kéznél vannak az illóolajok, hiszen a természetes aromaterápia az egyik lehető legszelídebb módja annak, hogy lelkünket megnyugtassuk, mosolyra „fakasszuk”!

Az illóolajokkal történő természetes gyógyítás, az aromaterápia évezredes múltú. Nem így maga az aromaterápia szó, amely nem is olyan régen, a múlt század elején „született”. René-Maurice Gattefossé a modern aromaterápia egyik alapító atyjának tartott vegyész, parfümőr, termékeny kutató. A tudomány, a haladás és a modernitás híveként maga is szenvedélyesen hódolt az úgynevezett “elfelejtett technikáknak”: az “ezer éves” hagyományoknak. Magát az aromaterápiát (illlóolajokkal történő gyógyítást) természetesen nem René-Maurice Gattefossé „találta fel”, hiszen tudjuk például, hogy már az ókori egyiptomiak is “növényi aromákat”  használtak maguk gyógyítására. Azonban R.-M. Gattefossé azáltal, hogy korának néhány tudósával együtt tanulmányozta az illóolajok terápiás tulajdonságait, hozzájárult a tudományág megújulásához. Neki köszönhetjük az “aromaterápia” szó feltalálását, amely ma már minden nyelven használatos.

Illóolajok kétféleképpen juthatnak a szervezetünkbe: belégzéssel (inhalálás, párologtatás) vagy bőrön keresztül (masszázs, fürdő, bedörzsölés). A Florascent Apothecary aroma spray-k tiszta, 100%-ban természetes termékek. Gyártásuk során kizárólag válogatott, minőségi esszenciális olajokat használnak fel, így kiválóan alkalmazhatók egy egyénileg komponált természetes parfüm összetevőjeként, valamint aromaterápiára.

A Boldogság Napja alkalmából minden
FLORASCENT APOTHECARY aroma spray
10% KEDVEZMÉNNYEL lehet a tied március 20-21.-én!
Kattints, fedezd fel, válaszd ki a neked megfelelőt!

Jótékony illatok – TIPPEK

A virágok illata pozitív érzéseket indít! – Kattints a nevekre az online rendeléshez!

  • Rózsa – az édes rózsa illata jótékonyan hat a lélekre, kiegyensúlyozó szerepe van.
  • Tubarózsa – csökkenti a szorongást és nyugtatja a testet és lelket egyaránt, vágyfokozó.
  • Magnólia – nyugtató, pihentető, feszültségoldó.
  • Sambac Jázmin – afrodiziákum, felébreszti az alvó szenvedélyt.
  • Levendula – az egyik legismertebb és legnépszerűbb illóolaj. Fejfájás, depresszió, nyugtalanság, álmatlanság, stressz és feszült idegállapot kezelésére alkalmazható.

A citrusos illatok frissítőek, mosolyra, jókedvre derítenek! – Kattints a nevekre az  online rendeléshez!

  • Mandarin – nyugtató, felemelő, keringésjavító.
  • Lime – frissítő, energetizáló, segíti a tiszta gondolkodást.
  • Citrom – frissítő, nyugtató, segít a negatív érzelmek legyőzésében, energetizál.
  • Grapefruit – energizál, frissít, örömöt és mosolyt fakaszt.
  • Édesnarancs– frissítő, bátorító és hangulatjavító hatása garantáltan jókedvre derít, erőteljes nyugtató hatásával pedig oldja a félelmet és a feszültséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.