Lakásillatosítás

Egy igazi illatfüggő nem ehome-fragranceslégszik meg azzal, hogy csak pusztán magát illatosítsa nap mint nap. Muszáj magát körülvennie illatokkal, így nem maradhat ki a lakás és a munkahely megfelelő illatosítása sem.

Illatokkal-szagokkal vagyunk körülvéve, melyeket gyakran nem válogathatunk meg, éppen ezért fontos számomra, hogy legalább az otthonom olyan illatú legyen,  amit  szeretek “szagolni”, mely az otthon illatát testesíti meg számomra.

Több lehetőségünk is van arra, hogy lakásunkat illatosítsuk. A legelterjedtebb módja az illatgyertya égetése, alkalmazása. Illatgyertyából van rossz, jó és nagyon jó. A rossz hír az, hogy sajnos az olcsó kategória valóban nem nyújt nagy élvezetet: olcsó húsnak híg a leve alapján a gyertya hamar elég, az illata csak akkor intenzív, ha ég, és alig-alig jut el a lakás távolabbi pontjáig.  Tehát ha valaki tényleg tartós, intenzív és nagy hatósugarú illatgyertyát szeretne, érdemes befektetnie egy-egy minőségi darabba.

Az illatgyertya kistestvére a diffúzer, mely nádpálcák segítségével folyamatosan engedi párologni az illóolajos illatanyagot, így finoman, diszkréten illatozik a lakás azon pontján, ahol elhelyezed. A bambuszrudak számának változtatásával lehet az illat erősségét szabályozni.

gyertyak-a-szobaban

A jó minőségű illóolaj elengedhetetlen ehhez a művelethez, ha nem akarunk csúnya fejfájást, nyugtalanságot, rossz közérzetet magunknak. Mivel hiszek az illatok erejében, az aromaterápiában, ezért nagyon fontos számomra, hogy olyan illóolajokat párologtassak, melyek az adott cél eléréséhez szükségesek. Így van itthon mindig levendula a meghitt, nyugodt hangulathoz, citrom, citromfű a frissességhez, méz, narancs, mandarin vagy szegfűszeg a karácsonyi hangulathoz.

A minőségi L’Erbolario pálcás lakásillatosítókat itt találod.

Nem maradhat ki a felsorolásból a szobaspray, de itt nem a hiperek polcain található illatosítókra gondolok. A szobaillatosító permetek kiválóan használhatók ha gyors segítség kell. Csak fújd át vele a szobát és istenien felfrissíti a levegőt.

Dobos Andrea

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.