L’Erbolario újdonságok

Pár hete volt szerencsém megismerkedni Daniel Pescio parfümőrrel, aki egy beszélgetés kapcsán elárulta, hogy imádja az osmanthust (illatcserje), mint parfüm összetevőt és nagyon szeret vele dolgozni. Nem igazán volt előttem a tiszta növény vagy összetevő illata, hiszen eddig csak mint egy sok közül szerepelt a parfümök között, melyeket kipróbáltam, de fel szerettem volna eleveníteni azokat az illatokat, amelyekben megismerhettem, így igazi meglepetésként ért a hír, hogy az L’Erbolario egyik őszi újdonsága nem más, mint az Osmanthus! Úgyhogy ki is próbáltam!

osmanthus

Az osmanthus, vagy illatcserje, Ázsiában honos cserje, amelynek apró virágai tavasztól őszig illatoznak, méghozzá jellegzetes édes-mézes-gyümölcsös bódító illatként. Kifejezetten érzéki jegye ősidők óta a nőiességet szimbolizálja, keleties, virágos vagy éppen gyümölcsös parfümök gyakori összetevője. Természetesen az L’Erbolario Osmanthus parfümjében sem csak maga a puritán osmanthus jegy található meg, hanem egy kifejezetten friss, üde virágos-citrusos környezetbe ültették, jó érzékkel. Az Osmanthus friss nyitánnyal kezdődik, melyben a barack, mint az osmanthus illatának jellegzetes kísérője már meg is jelenik. Az illat hamar pikánsan fűszeressé válik, épp csak fátyolszerűen fedi be az édes-virágos akkordokat. Balzsamosan meleg jellegű, abszolút nőies és érzéki egyszerre, imádom benne, ahogy a keleties jegyek körbelengik a virágos összetevőket. Ha hasonlítanom kellene másik parfümhöz, a Hermes Jour d’Hermes ugrik be róla elsőre, csak míg a Jour d’Hermes üdébb-virágosabb, addig az Osmanthus melegebb, balzsamosabb. Abszolút nőiességet hordozó illat, szívből ajánlom!osmanthus-parfumFejjegy: citrom, mandarin, bergamott, barack, rózsabors, grapefruit

Szívjegy: osmanthus, gardénia, narancsvirág, jázmin, rózsa, angyalgyökér

Alapjegy: amyris, vanília, pacsuli, benzoin

Az L’Erbolario jó szokásához híven egy egész termékcsaládot kínál az Osmanthus-ból! Természetesen megvásárolható tusfürdő és testápoló formájában. Bár mindig is szerettem, ha egy parfümhöz meg tudom vásárolni a tusfürdőjét, testápolóját, az utóbbi időben szinte csak ilyen parfümös termékeket használok, mert nagyszerűen kiemelik, kiegészítik a parfüm illatát. Sokszor elég csak a tusfürdő és testápoló használata, mert finom, lágy sillage-t kölcsönöz. Esténként úgy szeretek ilyen illatos felhőbe burkolózva lefeküdni. Bár elsőre luxusnak tűnik e termékek használata, ha nem minden nap használjuk, hanem csak kiegészítőként, akkor egész sokáig kitart egy-egy ilyen szett.

L’ERBOLARIO OSMANTHUS ILLATCSALÁD TERMÉKEI: ITT

A parfümipar másik nagy szegmense az enteriőr illatosítás, akár olajjal, akár gyertyával, luxus minőségű lakásillatosítók közül válogathatunk. Az Osmantus lakásillatosító ugyanazt az isteni parfümillatot árasztja magából az olajba mártott kis bambusz szálak segítségével. Párolgása lassú, egyenletes, illata nem tolakodó, kellően diszkrét és érezhető (persze, a mi orrunk otthon hozzá fog szokni, de a betérő vendégek garantáltan észreveszik majd).

ginepro-nero

Ritkán jelenik meg az L’Erbolario kínálatában kifejezetten férfiaknak szánt parfüm, amely nem uniszex, hanem egy markáns, férfias illat. Már megjelenésében is erőt, dominanciát sugárzó Ginepro Nero (Fekete Boróka) a klasszikus férfivonalat erősíti. Semmi sallang, édesség, vagy buja fűszer, csak friss, karakteres citrusos-fás jegyek fanyarkás fougere beütéssel (helló boróka) és gyógynövényes felhangokkal. Hangsúlyos fás alap- és szívjegy, melynek földességét, frissességét a tölgymoha hangsúlyozza, természetesen felcsattanó olaszos életérzést felelevenítve, melybe a elemi gyanta melegsége vezeti át a száraz, fanyarkás jegyeket. Számomra inkább 35+-os korosztálynak szóló illat, a maga komolyságával, határozottságával. Klasszikus vágású, domináns, akár vezetői beosztású férfiakon tudom leginkább elképzelni.

ginepro-nero-szappanHa már a karácsonyi ajándékon törjük a fejünket, és a hites urunknak, párunknak lenne, akkor a Ginepro Nero mellett szól az, hogy számos kiegészítő terméket tudunk a parfüm mellé beszerezni. Szívem csücske a Ginepro Nero szappan fémdobozban, nincs az a férfi, aki ne örülne meg ennek a nagyon pasis kiegészítőnek, hiszen végre az urak is felfedezhetik a szappanhasználat előnyeit. Vulkánikus agyag és faszén erejével tisztít,  kókusz és olívaolaj pedig hidratálja a bőrt. Emellett kapható tusfürdő, dezodor, borotvahab, after shave és lakásillatosító (!) formában is.

L’ERBOLARIO GINEPRO NEROILLATCSALÁD TERMÉKEI: ITT

Dobos Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.