Florascent Tango parfümkritika – Dobos Andrea parfümblogger írása

Tango…a tánc, amelyhez gyakran társítunk szenvedélyt, erotikát, pikantériát. Szorosan egymáshoz simuló testek, lassú, érzéki mozdulatok, szenvedélyes dinamika. A Florascent Classic kollekciójának egyik darabja, a Tango meglepően extravagáns, a szó jó értelmében. Igazi rejtélyes, ezer arcú illat, amelybe azt fantáziál bele viselője, amit csak szeretne.

Tisztán virágos fejjegyekkel indít az illat, meglepően üde, finoman szappanos tisztaságú felhanggal, erőteljes orchideás jelleggel. A gardénia itt kevésbé krémes, inkább nyersebb valójában van jelen (ennyit számít, hogy egy összetevő természetes valójában van egy illatban). Érdekes választás az illatban megjelenő kananga, amely egy speciális ylang-ylang fajta, rendkívül egzotikus illatú, édeskés és egyben finoman fűszeres. A balzsamos akkordok izgalmasan ellenpontozzák a virágos jegyeket: az opoponax régi szerelem, kár, hogy nem túl népszerű manapság, itt szolidan diktálja az ütemet, míg a pacsuli szintén nyers valójában határozottan és hosszan jelen van az illatban. Nagyon érdekes illatnak találom a Tango-t, sőt, ahogy viselem, egyre inkább azt érzem, hogy egy kifejezetten rafinált illattal állok szemben: cseppet sem közönséges, sőt, kifejezetten tartással rendelkezik, komplex, valóban extravagáns illat, amelyet nehéz beskatulyázni. Hol előkelő dáma, hol szenvedélyes szerető. Egy biztos, hatása biztosan lehengerlő. Kísérletező kedvű, karakán hölgyeknek szívből ajánlom.                                                                                                                          

Összetevők: gardénia, orchidea, kananga, opoponax, jázmin, balzsamos jegyek, pacsuli

Sillage: 3/4 – sok-sok erőteljes jegy, esszenciális olajok, érezhető illatfelhő

Tartósság: 3/4 – EDT változat, mégis tartósan ül a bőrön pár óráig

Szexifaktor: 4 – szenvedélyes, drámai illat

Elegancia: 3/4 – nagyon tetszik a fejjegy markáns virágos, elegáns nyitánya

Korosztály: érettebb, magabiztosabb hölgyeknek ajánlom, nem tiniillat

 

Florascent Classic Coll. TANGO EDT 30ml : ITT

Florascent Classic Coll. TANGO EDT illatminta 0,5 ml: ITT

A MÁRKÁRÓL

A Florascent egyedülálló kollekciója felélénkíti a 17. századi európai parfümkészítés művészetének tradícióját. Ezt a hagyományt követve a készítés során csak a legtisztább virágeszenciákat és speciális eljárással készült növényi kivonatokat használnak fel. Annak érdekében, hogy az alapanyagok természetes és összetéveszthetetlen illatát megőrizzék, kíméletes desztillálási és kivonatolási eljárás során használják fel őket. A néhány hónapos érlelési idő során az illatkompozícióknak van elég idejük arra, hogy kialakulhasson érett, összetéveszthetetlen karakterük.
Minden üvegcsét kézzel töltenek meg, zárnak le és helyeznek a stílusos papírdobozokba, melyek a Florascent márka névjegyévé váltak.

Több, mint 20 év alatt az illatgyártó rendkívüli természetes illatgyűjteményt hozott létre, amely harmonikusan ötvözi a klasszikus alkotások varázsát a modern igények sokféleségével.

AZ ALKOTÓ: A PARFÜMŐR, „AZ ILLATOKKAL FESTŐ” MŰVÉSZ

A természetes parfümök megalkotásához a hagyományos gyártási módszerek ismeretén felül széleskörű tapasztalatokra van szükség a ritka és értékes nyersanyagok felhasználását illetően. A Florascent parfümőre, a vegyész Roland Tentunian, a németországi Karlsruhe városában alkotja meg különleges, izgalmas műveit immár több, mint 20 éve. A magát „illatokkal festő”-nek nevező parfümőr kreációi, az ő művészi érzékenysége, kézműves és technikai tudása valóra váltotta az álmot: új életet lehelt a 17. századi hagyományos parfümművészetbe egy egyedi termékpalettán keresztül.

Minden általa alkotott parfüm
egy-egy valódi, érzéki műalkotás.

A Florascent maga az elegancia, szépség és varázslat egyben;
visszaemlékezés a Belle Époque időszakra!

Gyere el üzletünkbe és ismerkedj meg az új illatokkal!

Illatold meg őket és próbáld ki magadon!

Ha az illatok közül nem tudnál választani,
vásárolhatsz 0,5 ml-s illatmintát is, nézd meg őket ide kattintva!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.