Florascent Petit Oud Caramel parfümkritika – Dobos Andrea parfümblogger írása

Tradíció, természetesség és szakértelem, ez a három szó jellemzi leginkább a német parfümgyártás korai éveit megelevenítő Florascent márkát, amely kizárólag csak természetes növényi alapanyagokból építi fel illatait. Talán emlékeztek a Florascent mono illataira, amelyekkel saját illatodat tudod magadon rétegezni, vagy azokra a kult illatokra (Umami, Ksar), amelyek évek óta a natúr illatok kedvelőinek kedvencei. Jó hírem van! A Myropolium kínálatában újabb Florascent illatok jelentek meg, nem is akármilyen illatok!

Évek óta töretlen az oud népszerűsége, ma már minden parfümház megjelent a maga saját oud alkotásával, a Florascent sem maradt ki a sorból, csak éppen tudja, hogy a természetes illatok kedvelőinek túl sok lenne a tömény oud. Kíváncsian teszteltem magam is, hogy vajon hogyan lehet sokak számára tolakodó, erős oudos jegyet lágyítani. Nos, sikerült! A Petit Oud Caramel Eau de Parfum nyitánya erőteljes, füstös karakterrel robban be, s szárad le puha, pikánsan édes illattá. Az első 5 percben az oud valódi aromája villan fel, az a nyers, karakteres oldala, majd szelídül át karamellás illattá. A rózsa mindig jó választás az oud mellé, puhítja, kiemeli és gazdagítja egyben. Szerencsére a száraz vetiver nem túladagolt, az édes akkordok jó ellenpontja. Pár óra múlva bőr közeli, izgalmasan orientális illattá gömbölyödik. Végre nem kell a természetes illatok kedvelőinek kompromisszumot kötni, ha szeretnének egy karakteresebb, mélyebb illatot választani.

Összetevők: rózsa, jázmin, oud, karamell, vanília, vetiver, szantálfa

Sillage: 2/3 –  teljesen természetes alapanyagokból gyűrt, hamar bőr közelivé válik, nem “húzza a csíkot” típus

Tartósság: 3 – Eau de parfum változat, jó pár óráig érezhető

Szexifaktor: 4/5 – ez A szexi illat 😛

Elegancia: 4 – emellett nem közönséges, abszolút viselhető napközben is

Korosztály: nyugodtan fújhatja magára bárki 🙂

A MÁRKÁRÓL

A Florascent egyedülálló kollekciója felélénkíti a 17. századi európai parfümkészítés művészetének tradícióját. Ezt a hagyományt követve a készítés során csak a legtisztább virágeszenciákat és speciális eljárással készült növényi kivonatokat használnak fel. Annak érdekében, hogy az alapanyagok természetes és összetéveszthetetlen illatát megőrizzék, kíméletes desztillálási és kivonatolási eljárás során használják fel őket. A néhány hónapos érlelési idő során az illatkompozícióknak van elég idejük arra, hogy kialakulhasson érett, összetéveszthetetlen karakterük.
Minden üvegcsét kézzel töltenek meg, zárnak le és helyeznek a stílusos papírdobozokba, melyek a Florascent márka névjegyévé váltak.

Több, mint 20 év alatt az illatgyártó rendkívüli természetes illatgyűjteményt hozott létre, amely harmonikusan ötvözi a klasszikus alkotások varázsát a modern igények sokféleségével.

AZ ALKOTÓ: A PARFÜMŐR, „AZ ILLATOKKAL FESTŐ” MŰVÉSZ

A természetes parfümök megalkotásához a hagyományos gyártási módszerek ismeretén felül széleskörű tapasztalatokra van szükség a ritka és értékes nyersanyagok felhasználását illetően. A Florascent parfümőre, a vegyész Roland Tentunian, a németországi Karlsruhe városában alkotja meg különleges, izgalmas műveit immár több, mint 20 éve. A magát „illatokkal festő”-nek nevező parfümőr kreációi, az ő művészi érzékenysége, kézműves és technikai tudása valóra váltotta az álmot: új életet lehelt a 17. századi hagyományos parfümművészetbe egy egyedi termékpalettán keresztül.

Minden általa alkotott parfüm
egy-egy valódi, érzéki műalkotás.

A Florascent maga az elegancia, szépség és varázslat egyben;
visszaemlékezés a Belle Époque időszakra!

Gyere el üzletünkbe és ismerkedj meg az új illatokkal!

Illatold meg őket és próbáld ki magadon!

Ha az illatok közül nem tudnál választani,
vásárolhatsz 0,5 ml-s illatmintát is, nézd meg őket ide kattintva!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.