A fiatalság titka: a kollagén

A kollagén a testben legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje. A sejtek működésében játszik nagy szerepet, nélkülözhetetlen építőanyaga a csontoknak, porcoknak és egyéb kötőszöveteknek, mint a bőr, köröm vagy a haj. A kollagén a bőr vízmegtartó képessége szempontjából is kiemelkeUnderTheSkin-Img1dő fontosságú, ugyanis a bőr felületén biztosítja a sejtek optimális nedvességtartalmát.

A test kollagéntermelése folyamatosan lassul az életkor előrehaladtával. A bőr fokozatosan veszít feszességéből, rugalmasságából, megjelennek a ráncok. A nők 50 éves korukra gyakorlatilag elvesztik bőrük kollagéntartalmának majdnem a felét. Külső behatások, mint a táplálkozás, napsugárzás, légszennyezettség is nagymértékben befolyásolják a kollagén mennyiségét a bőrben.

A célirányos étkezés  is jótékonyan hat a kollagén-állományra.  A következő élelmiszerek fogyasztása segíthet: zöld levelű és élénk színű élelmiszerek (kelkáposzta, spenót, dinnye, sárgarépa, paprika, káposzta, citrus-félék), zöld  tea, szója, tojás, dió, gabonafélék (teljes kiőrlésű), olívaolaj, mákolaj.

Általában a különböző kozmetikai kezelések állati forrásokból kinyert kollagénnel pótolják az emberi szervezet elveszett kollagén állományát. A krémek, kapszulák vagy injekciók formájában a szervezetbe kerülő kollagén segítségével a bőr hidratálódik, rugalmasabb, puhább és feszesebb lesz, halványodnak az elszíneződések, simábbakká válnak a bőrmegnyúlás okozta hegek és ráncok.

Létezik növényi kollagén is, mely a bőrben természetes módon előforduló kollagénnel hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Minden típusú bőr rugalmasítására, védelmére ideális hatóanyag. Leginkább a száraz, vízhiányos vagy érett bőrre ajánlott a használata. A növényi eredetű kollagén rendelkezik olyan tulajdonságokkal is, melyek hozzájárulnak a hajszálak enyhe vastagodásához is.

Az Erboristica is növényi kollagént használ fel arckrémjében, mely szója biofermentációjából származik. Ennek segítségével a bőr visszanyeri rugalmasságát és tömörségét. A hozzáadott omega 3, 6 zsírsavak pedig erősítik a támasztószövetet, megelőzve ezzel az öregedést. A végeredmény fiatalos, tonizált, ragyogó és friss arcbőr lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.