Mindörökké Rózsa

Egyetlen más virág sem ihlette meg olyan sokszor a festőket, a szobrászokat, építőművészeket, költőket, írókat és muzsikusokat, mint a rózsa.

A világon ma kb. 5000 rózsafajta létezik, ezek közül is a legillatosabb a damaszkuszi rózsa (Rosa damascena) és a százszirmú rózsa (Rosa centifolia). E két fajtából nyerik vízgőz-desztillációval aromaterápiás célokra az értékes illóolajat.

30 ml rózsaolajhoz 60000 rózsaszirom szükséges. Az olaj halvány, vagy sötét sárga, áttetsző anyag, édes, jellegzetes rózsaillattal. Minősége függ az éghajlattól, időjárási viszonyoktól, de legfőképpen az előállítási módtól.

A rózsa története évecompare-different-rose-essential-oilszredes múltra tekint vissza, a legtöbb kultúrában hatalmas tisztelet övezte. Kleopátra hercegnő is igen szoros kapcsolatot ápolt ezzel a varázslatos növénnyel. A róla szóló egyik történet szerint rózsaolajba mártatta hajója vitorláit, hogy az elbűvölő illattal messziről jelezze közeledését. A tiszta rózsavíz már akár újszülött kortól is alkalmazható, hatásos, mégis szelíd gyógymód a kipirosodott babapopsira, de a pici fürdővízébe cseppentve is kellemes. Hölgyek számára csodás kozmetikai alapanyag, hiszen minden bőrtípusra jótékony hatással van, csodásan hidratál, frissít, igazi elixír az érett bőr számára, de napégés esetén is hatékonyan alkalmazható.

A Balzsam Labor évtizedek óta olyan kozmetikai készítmények fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, melyeknek az évszázados hagyomány és népgyógyászati tapasztalat az alapja. Minden egyes termékükben ezt az örökséget ötvözik a legújabb tudományos kutatások eredményeivel. Elsődleges szempont készítményeiknél, hogy a felhasznált növényi kivonatok, természetes olajok a legjobb minőségűek legyenek, így garantálva a termékek magas minőségét.

Rózsás termékeiben olyan aktív növényi összetevők fejtik ki jótékony hatásukat, mint a rózsa virágvíz, csipkebogyó magolaj, pálmarózsa olaj, rózsafa olaj, rózsa virág kivonat.rozsa_plakat

Rózsa tápláló komplex: Rózsavízben oldott, intenzíven hidratáló,  feszesítő hatóanyagokat, tápláló növényi olajokat és vitaminokat tartalmazó szérum, mely minden bőrtípusra alkalmazható, de kifejezetten jót tesz a száraz és az érett bőrnek.
Rózsa hidratáló szérum: Rózsavízben oldott, intenzíven hidratáló hatóanyagokat tartalmazó szérum, mely minden bőrtípusra alkalmazható, de kifejezetten jót tesz a száraz és az érett bőrnek.
Rózsa testápoló: Különlegesen könnyű textúrájú, ugyanakkor hidratáló tápláló hatású testápoló növényi hatóanyagokat, vitaminokat és illóolajakat tartalmazó készítmény, mely az egész test felületén alkalmazható.
Rózsa dezodoráló permet: Antibakteriális, aktív dezodoráló hatású hatóanyagot, pálmarózsa, rózsafa illóolajat és rózsavizet tartalmazó készítmény.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.