Az Érzékek Öröme a Lelki Jóllétért – lelki egészségünk és a tudatos natúrkozmetikumok

Kedves Olvasónk!

1992 óta minden október 10-én a Lelki Egészség Világnapját ünnepeljük, egy olyan napét, amely kifejezetten arra hívja fel a figyelmet, hogy a mentális és lelki egészségünkről való gondoskodás éppolyan fontos, mint a fizikai egészségünk fenntartása. Az elmúlt években egyre többen váltak elkötelezetté a natúrkozmetikumok és parfümök használata mellett, és nem véletlenül. A tudatos és felelős vásárlás nem csak a bőrünkre, de a lelkünkre is jó hatással lehet. Bejegyzésünkben elmondjuk, hogyan segíthetnek a lelki egészségünk megőrzésében, miközben részletesebben is olvashatsz arról, miért ünnepeljük ma a Lelki Egészség Világnapját.

Miért ünnepeljük a Lelki Egészség Világnapját?

A Lelki Egészség Világnapja a pszichológiai és mentális egészség fontosságát hivatott tudatosítani az emberekben. „Mens sana in corpore sano” vagyis „Ép testben ép lélek” – jól ismerjük a mondást már az ókor óta, azonban mégis elég gyakran feledkezünk meg arról, hogy a mentális és lelki egészségünk épp olyan alapvető eleme életünknek, mint a fizikai egészségünk, és hogy ezek szorosan összefüggenek egymással. A mentális és lelki egészségünkről való gondoskodás nemcsak az életminőségünket javíthatja, hanem hozzájárul a fizikai egészségünk megőrzéséhez is. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a mentális zavarokra, a pszichológiai segítség fontosságára, valamint arra, hogy mindenki számára elérhető és elfogadható legyen a pszichológiai segítségnyújtás.

Rendkívüli blogbejegyzésünkben a pszichológus nézőpontjából gyűjtöttünk össze néhány hasznos gyakorlati tanácsot, amely segíthet a lelki egészséged megőrzésében, ide kattintva elolvashatod.

Natúrkozmetikumok és parfümök: Az érzékek öröme a lelki jólétért

Lelki jóllétünk szorosan kapcsolódik a natúrkozmetikumok és parfümök használatához, máris elmondjuk, hogyan.

Az érzékek öröme: A natúrkozmetikumok és parfümök nemcsak a bőrünket és az illatunkat ápolják, hanem az érzékszerveinket is kényeztetik. Az illatok, a tapintás és látvány egyaránt fontosak a pszichológiai jóllétünk szempontjából. A kellemes illatok képesek emlékeket felidézni és érzelmeket kiváltani, így segítik az érzelmi egyensúlyunk fenntartását.

Tudatosan választott összetevők: A natúrkozmetikumok és parfümök kíméletesebbek a bőrünkhöz és az egészségünkhöz, mivel kevesebb vegyi anyagot tartalmaznak. A tudatos vásárlás során olyan termékeket választhatunk, amelyek nemcsak környezetbarátok, de a saját lelkünk és testünk számára is biztonságosak. A természetes alapanyagok használata összhangban van a fenntartható életmóddal, ami maga is pozitívan hat a lelki egészségünkre.

Az önfeltöltődés pillanatai: Az önmagunkra fordított idő és figyelem rendkívül fontos a lelki jólétünk szempontjából. A natúrkozmetikumok használata alkalmat teremt arra, hogy kicsit kiszakadjunk a mindennapi rohanásból és élvezzük az önmagunkra fordított gondoskodás élményét. Egy forró fürdő natúrkozmetikumokkal vagy egy kellemes masszázs olajjal való masszázs nemcsak a testünknek, hanem a lelkünknek is jót tesz.

Ajánlott termékeink:

Fürdéshez:

Olivia Natural Fürdősó Levendula

Olivia Fürdősó – levendula 250 ml

Olivia Natural Fürdőcsokoládé Rózsakert

Olivia Natural Rózsakert Fürdőcsokoládé kakaóvajjal 130g

Masszázshoz:

Erboristica testápoló olaj argánolajjal

Erboristica Testápoló olaj argánolajjal 200ml

Erboristica testápoló olaj baobab olajjal:

Erboristica Testápoló olaj bio baobab olajjal 200 ml

A 100%-os tisztaságú illóolajokat itt találod!

Az aromadiffúzorokért ide kattints!

A személyes illatok ereje: „Mindig legyen nálad egy illat, ami megnyugtat és/vagy jókedvre derít, ha stresszes vagy, vagy épp rossz a napod.” – a parfümök nemcsak a külvilágra, hanem saját magunkra is hatással vannak. Az általunk választott illatoknak jelentős pszichológiai hatásuk lehet. Egy jó illat segíthet fokozni az önbizalmunkat, javíthatja a hangulatunkat, és emlékeztethet minket pozitív élményekre. A tudatosan kiválasztott parfümünk egyfajta önkifejezési eszköz is lehet, amely segít kifejezni azt, hogy kik vagyunk és milyen értékeket képviselünk.

Parfümkínálatunkért kattints ide!

Összességében, a natúrkozmetikumok és parfümök használata nemcsak a testünket, de a lelkünket is ápolja, kényezteti. A tudatos vásárlás és a környezettudatosság pedig hozzájárulhat a belső harmónia és az érzelmi egyensúly megőrzéséhez. Ha már eddig is kiálltál a natúrkozmetikumok és parfümök használata mellett, ne feledd, hogy ezek az apró luxusok valóban segítségedre vannak a lelki egészséged megőrzésében. Ünnepeld ma a Lelki Egészség Világnapját egy kis önkényeztetéssel, merülj el benne és élvezd a boldogságot és jó érzést, amit a natúrkozmetikumok és parfümök nyújthatnak neked!

Ha boltunkba látogatsz, a Hattyú u. 7-be (Mammuttól pár perc kényelmes séta csupán) az illatokat és a natúrkozmetikumokat ki is próbálhatod, ígérjük, széles kínálatunkban biztosan találsz kedvedre valót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.