Szőr mentén – arcápolás férfiaknak

Az arcápolás hagyományosan női dolognak számít, pedig a férfiaknál ugyanolyan fontos. Ma már egyre kevésbé számít piperkőcnek, aki odafigyel, és beiktatja napi rutinjába arcbőrének ápolását.

A rendszeres borotválskincare-face-washkozás, az arctisztító/ápoló szerek használatának hiánya szürkévé, szárazzá és érzékennyé teheti a bőrt. A borotválkozás-arcszesz kombináció ma már nem elég, az eredményes szépségápoláshoz ismerni kell a férfiak bőrének jellemzőit is.

A férfi arcbőr jellemzői

A férfibőr 20%-kal vastagabb, mint a női, jobb a vérellátása és anyagcseréje is fokozottabb. Bár a környezeti hatásokkal szemben ellenállóbb, a bőr középső, kötőszöveti rétegében található nagy mennyiségű faggyúmirigy miatt könnyebben zsírosodik és pattanásra hajlamos. A fent említett tényezők, valamint a bőr gazdag kollagén-tartalma miatt a férfiak bőre később, csak 35 éves kor körül kezd öregedni, akkor viszont hirtelen és látványosan. A szemöldökök között mélyebb, míg a szemek körül nevetőráncok jelennek meg. Az arc alsó részén látható, úgynevezett statikus ráncokat a gravitáció okozza, de a nőkhöz hasonlóan gyakran kontúrvesztés is tapasztalható.

Típusnak és életkornak megfelelő arcápolás férfiaknak

A férfiak bőre egyedi igényeket támaszt a bőrápoló termékek textúrájával és a hatás kialakulásának módjával kapcsolatban. Ezért a számukra készült arcápoló termékeket kifejezetten úgy fejlesztik ki, hogy megfeleljenek bőrük igényeinek.

Fontos a napi arctisztítás, mert a pórusok így kitisztulnak, a bőr pedig egészséges marad. Az arctisztításhoz természetes összetevőkből álló szereket érdemes használni, mert ezek nem hagynak olyan vegyszeres filmréteget a bőrön, amelyek irritálhatják azt.Handsome-young-man-is-shaving-his-face-and-looking-at-the-mirror-805x538

A férfi arcápolás mindennapos problémája a borotválkozás. A napi rutin része, de egy kis odafigyeléssel és a megfelelő termékek használatával elkerülhetőek az ezzel járó kellemetlenségek.
Ahhoz, hogy a borotválkozás után ne pirosodjon ki a bőr és ne jelenjenek meg apró bőrhibák, alaposan be kell nedvesíteni a felületet. Célszerű zuhanyzás utánra időzíteni, mert a meleg víz, a forró pára felpuhítja a szőrszálakat, így könnyebben megy a borotválás. Nagyon fontos a higiénia: csak tiszta borotvával és ápoló borotvahabbal, vagy borotva krémmel/géllel érdemes dolgozni. Ezekben az aktív növényi hatóanyagok tonizáló és puhító hatásúak, borotválkozás során a különösen érzékeny bőrt is hatékonyan védelmezik.

A szőr növekedésével megegyező irányban történő  borotválkozás csökkentheti az irritációt, a szőrbenövést és a kipirosodást. Utána mindenképpen ajánlatos arcszesz vagy balzsam használata. Ezek fertőtlenítenek és tisztítanak, ráadásul kellemes illatot is biztosítanak. Végül egy természetes összetevőkben gazdag krémmel segíthetünk megnyugtatni, revitalizálni a bőrt.

Az utóbbi időben újra divat a férfiak körében a hosszú szakáll, ami egyre több fiatalt ösztönöz az arcszőrzete megnövesztésére. A férfiak számára nagy előny, hogy egyszerűen azáltal, hogy arcszőrzetet növesztenek, teljesen új kinézettel hódíthatnak.

Ahogyan a hajunkat és bőrünket is típusának megfelelően ápoljuk, ugyanúgy a szakállal is foglalkozni, törődni kell. A szakáll 80 százalékának az állaga száraz, amit kondicionálni kell.

1-3 napos borosta ápolására (a borosta puhítására), a borosta puhító gélt, egyszerű balzsamokat célszerű alkalmazni
1-2 hetes szakáll ápolására, hogy ne szúrjon, balzsamot, illetve szakállápoló olajat érdemes használni.
3-4 hét után pedig otthoni szakállápolásra a pomádékat, waxokat, olajokat javasoljuk, hogy a szakáll rendezett, ápolt és igényes legyen.

When-To-Use-Beard-Oil

Ezekkel a termékekkel élmény lesz a napi bőrápolási rutin:

L’Erbolario Periplo borotvahab

Erboristica Borotválkozás utáni balzsam

Erboristica Arckrém férfiaknak

L’Erbolario Assenzio Szakállápoló olaj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.