Mitől öregszünk?

A bőrünk attól öregszik, hogy telik az idő. Ez egy természetes folyamat. Nem csak a bőrünk öregszik, de az egész fizikai test megállíthatatlanul bejár egy életpályát.  A várható élettartamunk és persze szerveink egészsége leginkább az életünk során hozott döntéseinktől, azaz életmódunktól függ. A genetikai örökség csak 25%-ban meghatározó. Az életmódunk, azaz a táplálkozás, alvásminőség, mozgás, gondolkodásmód és környezetünkhöz való adaptációs válaszaink tesznek lehetővé hosszú, boldog, egészséges életet, vagy korai öregedést és egészségügyi problémákat.

A bőr öregedéséről könyvtárnyi irodalom található. A szakemberek az alábbi okokat emlegetik leggyakrabban:
– telomerek rövidülése a kromoszómák végén
– krónikus gyulladás bárhol a szervezetben
– oxidatív stressz, szabad gyökök
– éhező sejtek, azaz kevés és nem megfelelő tápanyag
– anyagcserezavarok
– glikáció

A bőrünk egy szerv. Nem kezelhető függetlenül a testünk többi részétől, de nem független az ember egészétől, szellemétől, lelkétől sem. Így a szép és egészséges bőr titka a testben és lélekben egész- séges ember. Ezzel a holisztikus szemlélettel érdemes gondolkodnunk a bőrápolásról és az anti-aging kozmetikumokról is. A minősített natúr és bio kozmetikumok értékes hatóanyagait testünk táplálékként kezeli, az egész-séget szolgálják. Következetes használatukkal a fentebb felsorolt tényezők hatása késleltethető.
Sajnos a nagyipari kozmetikai ipar illúziót árul. Szép, illatos és drága illúziót. A már kialakult ráncokat, megereszkedett bőrt nem lehet egyetlen csodakrémmel sem eltüntetni. Az évtizedek alatt rögzült rossz szokások nyomát (dohányzás, rossz táplálkozás, kevés folyadék, sok cukor, negatív érzelmek, rosszindulat, nem megfelelő tisztálkodás, fényvédelem hiánya) nem lehet megszüntetni varázsütésre.
Orvosi beavatkozásokkal ideig-óráig kevésbé lesznek láthatók, de a következmények ettől még ott vannak. Szemléletes példa: képzelj el egy uzsonnás dobozt, benne egy szendviccsel. Ha a szendvics megpenészedik, mennyit segít a dolgon, ha átteszed egy szép új uzsonnás dobozba? Ugye nem sokat?
A holisztikus bőrápolás csodája, hogy emberi érintéssel (kozmetika kezelések), magas rezgésű és nagy koncentrációjú növényi hatóanyagokkal képes az emberre pozitívan hatni. Soha nem késő ezt megtapasztalni.
A cél tehát nem az, hogy leküzdjük a múló időt, hanem az, hogy minél tovább megőrizzük szépségünket, egészségünket, vitalitásunkat. A natúr,  bio és biodinamikus kozmetikumok, szépítő szerek hűséges és eredményes társaink ezen az úton.

Forrás: Biola Naturkozmetikumok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.