madebyzen Aromadiffúzorok – Üzembe helyezés

A termék dobozában talál magyar nyelvű használati Útmutatót. Kérjük gondosan olvassa el üzembe helyezés előtt és őrizze meg a továbbiakra folyamatos karbantartáshoz!

AZ AROMADIFFÚZOROK ÜZEMBE HELYEZÉSE 

Általános leírás kérjük olvassa el az Ön által választott aroma diffúzor üzembe helyezési leírását is! 

 1. Az aromadiffúzort sík felületre helyezze, legalább 60 cm-re a talajtól és 10 cm-re a faltól. NE HELYEZZE az aromadiffúzort közvetlenül fa, vagy fényezett bútorra, mely a nedvességtől károsodhat.
 2. Tisztítás és a tartály feltöltése előtt mindig húzza ki az aromadiffúzort a hálózati áramforrásból. Mindig a gyári tápvezetéket használja. A kábelt mindig úgy helyezze el, nehogy elessen benne vagy feldöntse az aromadiffúzort. Ha a tápvezeték sérült, kizárólag a gyártó, vagy megbízottja által biztosított adapterre cserélhető. Ha szükséges, a forgalmazótól vásárolhat új adaptert.
 3. A víztartály feltöltéséhez mindig használjon megfelelő töltő poharat. TILOS folyóvíz alá tartva, vagy áramforráshoz csatlakoztatott állapotban feltölteni a víztartályt. Ne töltse a maximum vízszintet jelölő vonalon túl a vizet. Amennyiben túltöltené a tartályt, óvatosan távolítsa el a felesleges vizet a vízkiöntő rovátkán keresztül, távol a szellőzőnyílástól.
 4. A balesetek elkerülése érdekében tartsa a berendezést gyermekektől és háziállatoktól távol. A berendezés közelében gyermekek csak felügyelet mellett tartózkodjanak, nehogy a készülékkel játsszanak.
 5. Az aromadiffúzort gyermekek, csökkent fizikai, érzékelő- vagy szellemi képességű, vagy kellő tapasztalattal és ismerettel nem rendelkező személyek kizárólag a biztonságukért felelős személy felügyelete mellett, vagy a készülék használatát illető kellő tájékoztatást követően használhatják.
 6. Tartsa az aromadiffúzort olyan helyen, ahol a pára szabad távozása biztosított, valamint a balesetek elkerülése érdekében elektromos berendezésektől távol, különösen a vízre érzékeny készülékektől.
 7. Az aromadiffúzort mindig tartsa tisztán és szárazon, amikor használaton kívül van. Ne hagyjon hosszabb ideig pangó vizet, vagy olajat a készülékben.
 8. Soha ne próbálja a terméket szétszerelni, vagy megjavítani. Amennyiben belső megtekintésre, vagy javításra van szükség, kérjük, forduljon helyi forgalmazójához.
 9. Ha a készülék üzemeltetése közben bármi rendellenes jelenséget észlel, pl. füstöt, különös szagot, vagy hangot, ne használja tovább a készüléket. Forduljon helyi forgalmazójához. Soha ne csomagolja az adaptert, vagy az aromadiffúzort ruhába, vagy papírba, mert a szellőzés akadályozása növelheti a tűz kockázatát.
 10. Mindig körültekintően járjon el az aromadiffúzor kezelése során. A baleseti károkra a garancia nem terjed ki.
 11. Az aromadiffúzort szobahőmérsékletű, friss, tiszta, megbízható forrásból származó desztillált vízzel töltse fel. Kizárólag desztillált vizet és pár csepp esszenciális olajat, vagy parfüm olajat töltsön a készülékbe. Ne töltsön a víztartályba egyéb folyadékot, vagy vegyi anyagot.
 12. Az adaptert először mindig a DC jack csatlakozóhoz csatlakoztassa, csak ezt követően  csatlakoztassa  az áramforráshoz.
 13. Működés közben soha ne távolítsa el a fedeleket.
 14. SOHA ne nyúljon az ultrahangos kerámia lemezhez, míg a diffúzor be van dugva, mivel az súlyos sérülést okozhat.
 15. Ne merítse a készüléket vízbe, vagy más folyadékba.
 16. “Csak világítás” üzemmódban a készenléti üzemmód nem működik. A lenti utasításoknak megfelelően kapcsolja ki a lámpát.

AROMADIFFÚZOROK TISZTÍTÁSA/KARBANTARTÁSA

 • Nyomja meg a KI/BE kapcsoló gombot a készülék kikapcsolásához, majd húzza ki a tápvezetéket.
 • Távolítsa el a fedeleket.
 • Ürítse ki a víztartályt a vízkiöntő rovátkán keresztül.
 • SOHA NE A SZELLŐZŐNYÍLÁS FELŐLI OLDALON ÖNTSE KI A VIZET!!!  (amennyiben víz károsodást tapasztalunk a készülék belső elektromos paneljén, ez esetben nem garanciális a hiba)
 • Tisztítópálca, vagy rongy segítségével tisztítsa ki a készüléket.
 • Ha az aromadiffúzor nem párásít (vagy kevés a pára mennyisége), tisztítsa meg a kerámia lemezt.

AROMADIFFÚZOROK ÜZEMELTETÉSE 

 • Helyezze az aromadiffúzort stabil, sík felületre álló helyzetben. Az ábrának megfelelően vegye le a fedelét felfelé mozdítva azt.
 • Megfelelő mérőpohár segítségével töltsön desztillált vizet a víztartályba, a MAX vízszintet jelölő vonalig. NE LÉPJE TÚL A MAX. VÍZSZINTET!
 • Adjon a vízhez 3-5 cseppet kedvenc parfüm olajából, vagy esszenciális olajából.
 • Helyezze vissza a fedelet.
 • Csatlakoztassa a tápvezetéket és nyomja meg a PÁRÁSÍTÁS gombot a készülék bekapcsolásához.

FIGYELEM: Működés közben ne döntse meg és ne mozgassa a készüléket, ne kísérelje meg kiüríteni, vagy feltölteni azt!

HIBAELHÁRÍTÁS

Általános leírás kérjük olvassa el az Ön által választott aromadiffúzor hibaelhárítási leírását is! 

Hibajelenség          

Lehetséges ok

Megoldás

Nincs pára, vagy
a páramennyiség 
jelentősen csökkent

A készülék nincs csatlakoztatva az áramforráshoz.

Dugja be az adaptert és nyomja meg a párásítás gombot.

Nincs elegendő víz a víztartályban.

Töltse újra a tartályt desztillált vízzel. Ügyeljen rá, hogy ne töltse túl a vizet a maximum szintjelzésen.

A víz mennyisége meghaladja a max. vízszintet jelölő vonalat

Óvatosan öntse ki a felesleges vizet a vízkiöntő rovátkán keresztül.

Olajlerakódás van a kerámia lemezen

Tisztítsa meg a kerámia lemezt víz és tiszta rongy segítségével.

A párakimenet eldugult

Tisztítsa meg a párakimenetet a fedél belülről történő alapos vizes tisztításával.

A keletkező pára intenzitása és mennyisége változhat, mely nem szokatlan jelenség, és nem számít a készülék meghibásodásának. A páramennyiséget befolyásoló tényezők lehetnek többek között: vízminőség, páratartalom, hőmérséklet, légáramlatok, stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.