madebyzen Aromadiffúzorok – Üzembe helyezés, Karbantartás, Hibaelhárítás

A termék dobozában talál magyar nyelvű használati Útmutatót. Kérjük gondosan olvassa el üzembe helyezés előtt és őrizze meg a továbbiakra folyamatos karbantartáshoz!

AZ AROMADIFFÚZOROK ÜZEMBE HELYEZÉSE 

Általános leírás kérjük olvassa el az Ön által választott aroma diffúzor üzembe helyezési leírását is! 

 1. Az aromadiffúzort sík felületre helyezze, legalább 60 cm-re a talajtól és 10 cm-re a faltól. NE HELYEZZE az aromadiffúzort közvetlenül fa, vagy fényezett bútorra, mely a nedvességtől károsodhat.
 2. Tisztítás és a tartály feltöltése előtt mindig húzza ki az aromadiffúzort a hálózati áramforrásból. Mindig a gyári tápvezetéket használja. A kábelt mindig úgy helyezze el, nehogy elessen benne vagy feldöntse az aromadiffúzort. Ha a tápvezeték sérült, kizárólag a gyártó, vagy megbízottja által biztosított adapterre cserélhető. Ha szükséges, a forgalmazótól vásárolhat új adaptert.
 3. A víztartály feltöltéséhez mindig használjon megfelelő töltő poharat. TILOS folyóvíz alá tartva, vagy áramforráshoz csatlakoztatott állapotban feltölteni a víztartályt. Ne töltse a maximum vízszintet jelölő vonalon túl a vizet. Amennyiben túltöltené a tartályt, óvatosan távolítsa el a felesleges vizet a vízkiöntő rovátkán keresztül, távol a szellőzőnyílástól.
 4. A balesetek elkerülése érdekében tartsa a berendezést gyermekektől és háziállatoktól távol. A berendezés közelében gyermekek csak felügyelet mellett tartózkodjanak, nehogy a készülékkel játsszanak.
 5. Az aromadiffúzort gyermekek, csökkent fizikai, érzékelő- vagy szellemi képességű, vagy kellő tapasztalattal és ismerettel nem rendelkező személyek kizárólag a biztonságukért felelős személy felügyelete mellett, vagy a készülék használatát illető kellő tájékoztatást követően használhatják.
 6. Tartsa az aromadiffúzort olyan helyen, ahol a pára szabad távozása biztosított, valamint a balesetek elkerülése érdekében elektromos berendezésektől távol, különösen a vízre érzékeny készülékektől.
 7. Az aromadiffúzort mindig tartsa tisztán és szárazon, amikor használaton kívül van. Ne hagyjon hosszabb ideig pangó vizet, vagy olajat a készülékben.
 8. Soha ne próbálja a terméket szétszerelni, vagy megjavítani. Amennyiben belső megtekintésre, vagy javításra van szükség, kérjük, forduljon helyi forgalmazójához.
 9. Ha a készülék üzemeltetése közben bármi rendellenes jelenséget észlel, pl. füstöt, különös szagot, vagy hangot, ne használja tovább a készüléket. Forduljon helyi forgalmazójához. Soha ne csomagolja az adaptert, vagy az aromadiffúzort ruhába, vagy papírba, mert a szellőzés akadályozása növelheti a tűz kockázatát.
 10. Mindig körültekintően járjon el az aromadiffúzor kezelése során. A baleseti károkra a garancia nem terjed ki.
 11. Az aromadiffúzort szobahőmérsékletű, friss, tiszta, megbízható forrásból származó desztillált vízzel töltse fel. Kizárólag desztillált vizet és pár csepp esszenciális olajat, vagy parfüm olajat töltsön a készülékbe. Ne töltsön a víztartályba egyéb folyadékot, vagy vegyi anyagot.
 12. Soha ne érintse meg a vizet a víztartályban működés közben, mert a víz felmelegedhet. Ez teljesen normális jelenség különösen ha a készülék néhány órája működik. Ezt a vibrációs korong által létrehozott energia eredményezi. A víz nem haladhatja meg a 40 ℃-ot, de egyes modelleknél ez 50 ℃-ra ( +/- 5 ℃ ) is emelkedhet . Amint a pára távozik a párakivezetőn keresztül gyorsan lehűl, ezért nevezik “hideg párának”.
 13. Az adaptert először mindig a DC jack csatlakozóhoz csatlakoztassa, csak ezt követően  csatlakoztassa  az áramforráshoz.
 14. SOHA ne nyúljon az ultrahangos kerámia lemezhez, míg a diffúzor be van dugva, mivel az súlyos sérülést okozhat.
 15. Ne merítse a készüléket vízbe, vagy más folyadékba.
 16. “Csak világítás” üzemmódban a készenléti üzemmód nem működik. A lenti utasításoknak megfelelően kapcsolja ki a lámpát.

AROMADIFFÚZOROK TISZTÍTÁSA/KARBANTARTÁSA

FIGYELEM! Az aroma diffúzor folyamatos tisztítást/karbantartást igényel.

Minden használat után tisztítsa meg és mindig tartsa tisztán és szárazon, amikor használaton kívül van. Soha ne hagyjon pangó vizet, vagy olajat a készülékben hogy elkerülje a bakteriális fertőzéseket a penészgombák kialakulását.

A diffúzor folyamatos használata során 3 naponta KELL tisztítani a víztartályt, hogy megakadályozzuk a mikroorganizmusok elszaporodását.

Ezek az apró képződmények jelen lehetnek a vízben vagy a környezetben ahol a készüléket használják vagy tárolják, de kialakulhatnak a víztartályban is.

A készülék következő használatakor a levegőbe kerülhetnek, ami nagyon súlyos egészségügyi kockázatot jelenthet és következményekkel járhat.

Ennek elkerülése érdekében a víztartályt megfelelően KI KELL TISZTÍTANI 3 naponta. 

 • Nyomja meg a KI/BE kapcsoló gombot a készülék kikapcsolásához, majd húzza ki a tápvezetéket.
 • Távolítsa el a fedeleket.
 • Ürítse ki a víztartályt a vízkiöntő rovátkán keresztül.
 • SOHA NE A SZELLŐZŐNYÍLÁS FELŐLI OLDALON ÖNTSE KI A VIZET!!!  (amennyiben víz károsodást tapasztalunk a készülék belső elektromos paneljén, ez esetben nem garanciális a hiba)
 • Tisztítópálca, vagy rongy segítségével tisztítsa ki a készüléket. Makacs olajlerakódásokra szükség esetén használjon alkoholt a tisztítópálcán.
 • Ha az aromadiffúzor nem párásít (vagy kevés a pára mennyisége), tisztítsa meg a kerámia lemezt.

AROMADIFFÚZOROK ÜZEMELTETÉSE 

 • Helyezze az aromadiffúzort stabil, sík felületre álló helyzetben. Az ábrának megfelelően vegye le a fedelét felfelé mozdítva azt.
 • Megfelelő mérőpohár segítségével töltsön desztillált vizet a víztartályba, a MAX vízszintet jelölő vonalig. NE LÉPJE TÚL A MAX. VÍZSZINTET!
 • Adjon a vízhez 3-5 cseppet kedvenc parfüm olajából, vagy esszenciális olajából.
 • Helyezze vissza a fedelet.
 • Csatlakoztassa a tápvezetéket és nyomja meg a PÁRÁSÍTÁS gombot a készülék bekapcsolásához.

FIGYELEM: Működés közben ne döntse meg és ne mozgassa a készüléket, ne kísérelje meg kiüríteni, vagy feltölteni azt!

HIBAELHÁRÍTÁS

Általános leírás kérjük olvassa el az Ön által választott aromadiffúzor hibaelhárítási leírását is!

Hibajelenség Lehetséges ok(ok) Megoldás
 

Nincs pára, vagy jelentősen kevesebb a pára

A készülék nincs áramforráshoz csatlakoztatva Dugja be az adaptert és nyomja meg a be-/kikapcsoló gombot
A vízszint alacsonyabb a vízszint érzékelőnél Töltse újra a tartályt csapvízzel. Ügyeljen rá, hogy ne töltse túl a vizet a maximum szintjelzésen
A víz mennyisége meghaladja a maximális megengedett vízszintet Óvatosan távolítsa el a felesleges vizet a kiöntő nyíláson keresztül
Olajlerakódás lehet a kerámia lemezen. Tisztítsa meg a kerámia lemezt vízzel és tiszta kendővel
A párásító kimenet eldugult. Tisztítsa meg a fedél belsejét tiszta vízzel.
 A készülék nem kapcsol be

 

Nincs elegendő víz a víztartályban Töltse fel a víztartályt a maximum szintig, ügyelve, hogy ne töltse túl
Előfordulhat, hogy a kábel nincs megfelelően csatlakoztatva. Húzza ki a tápkábelt és próbálja megfelelően csatlakoztatni.
 Víz szivárog a készülékből

 

A fedél nincs megfelelően a helyén. Távolítsa el a fedelet, és próbálja meg újra visszahelyezni.
 

 

 

A készülék megbillent, vagy felborult.    Kövesse a folyadék véletlen kiömlése utasításait.
A hőmérséklet alacsony, vagy nagy a páratartalom.    Ilyen körülmények között a pára időnként vízcseppekké kondenzálódhat.

A keletkező pára intenzitása és mennyisége változhat, mely nem szokatlan jelenség, és nem számít a készülék meghibásodásának. A páramennyiséget befolyásoló tényezők lehetnek többek között: vízminőség, páratartalom, hőmérséklet, légáramlatok, stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.