madebyzen Aroma diffúzorok – hasznos tudnivalók

Mi az aroma diffúzor?

Az aroma diffúzor víz és illóolaj hozzáadódásával működő készülék. Ultrahang technológiát felhasználva, a vizet és az illóolajat mikromolekulákká töri szét és a térbe juttatja.

Mire használható az aroma diffúzor?

A hozzáadott illóolaj minőségétől függően alkalmazhatjuk térillatosításra parfümolajokkal, vagy aromaterápiára esszenciális illóolajokkal. (ne használjon alkohol tartalmú illóolajokat valamint növényi olajokat)

Milyen típusú párát készít az aroma diffúzor?

Az aroma diffúzor hidegpárát készít, nem melegíti fel a készülékbe töltött vizet. Ez a működés kiválóan alkalmas a terápiás olajokhoz, mert nem keletkezik hő, így a bennük lévő kémiai összetevők változatlanok maradnak, azok terápiás hatása nem csökken.

Milyen vizet kell használni az aroma diffúzorba?

Minden esetben tiszta, megbízható forrásból származó csapvizet. Magyarországon számos helyen nagyon kemény a víz, ezeken a területeken a vízkövesedés elkerülése érdekében javasoljuk a desztillált víz alkalmazását.

Mennyi vizet kell tölteni a készülékbe?

Minden aroma diffúzor különböző méretű víztartállyal rendelkezik. A tartályon fel van tüntetve a maximális vízszint. Kérjük, ezt soha ne lépje túl, mert az a készülék meghibásodásához vezethet.

Mennyi illóolajat kell tenni a víztartályba?

A helyiség méretétől függően 2-4 csepp illóolajat tegyünk a vízzel feltöltött tartályba. Ha ezt kevésnek találja, emelheti a csepp számot.  FIGYELEM! Minden illóolaj különböző illat intenzitású. Javasoljuk, hogy új illatnál mindig óvatosan adagolja a készülékbe az illóolajat.

Mit kell először a tartályba tenni? A vizet vagy az olajat?

Minden esetben vízzel töltsük fel először a tartályt és aztán cseppentsük bele az illóolajat. Ellenkező esetben az illóolaj eltömítheti a kerámia lemezt, ami a készülék meghibásodását okozhatja.

Megállíthatjuk a készüléket működés közben?

Igen. Ha nem szeretné az aroma diffúzort tovább használni, leállíthatja a készüléket a ki/be kapcsoló gombbal.

Mi történik, ha kifogy a víz?

Az aroma diffúzor egy automata vízszint érzékelő rendszerrel van ellátva. Ha a víz a minimum szint alá csökken, a készülék leáll.

Biztonságosan használhatók az aroma diffúzorok kisgyermekek, vagy háziállatok mellett?

Aroma diffúzoraink hidegpárát készítenek hőforrás nélkül. Nincs tűz, vagy forrázás veszély, ezért biztonságos kisgyermekek, vagy háziállatok mellett.

Éjszaka is használhatók az aroma diffúzorok?

Az automata kikapcsoló rendszer biztosítja a nyugodt éjszakai használatot. Ha a víz mennyisége a minimum szint alá csökken a készülék automatikusan leáll.

Világítás nélkül is használhatók?

A nyugodt és pihentető alvás érdekében az összes aroma diffúzorunk használható fény nélküli üzemmódban is.

Hány órát működik az aroma diffúzor egy töltéssel?

Az adott  készülék üzemidejét a víztartály nagysága,  a kimenő pára intenzitása, valamint a párásítás üzemmódja befolyásolja.  A víztartály lehet 60 ml- 400 ml-ig. Néhány készülékünk a folyamatos párásításon túl szakaszos üzemmódban is működtethető, illetve 1, 2, 3 órás fix üzemidőre is beállítható.

Milyen párásítási funkciók vannak?

Néhány készülék esetében lehetőségünk van a kimenő páramennyiség szabályozására. Állíthatjuk erősebb, illetve gyengébb fokozatra.  Több modell rendelkezik “szakaszos üzemmód” választási lehetőséggel.

Mire jó a szakaszos üzemmód?

A szakaszos üzemmód kiváló az erősebb illatok alkalmazásánál, illetve az üzemidő meghosszabbítására.

Milyen időszakra terjed ki a garancia?

1 év garancia vonatkozik az aroma diffúzorokra. Kérjük, ne távolítsa el a termék alján található termékkódot jelölő matricát, mert ez esetben a garancia érvényét veszti.

 IDE KATTINTVA MEGTEKINTHETED ÉS MEGVÁSÁROLHATOD A madebyzen AROMA DIFFÚZOROKAT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.