l’Erbolario Coconut (Cocco) – parfümkritika Dobos Andreától

Képzeld el, hogy egy csodás trópusi szigeten nyaralsz, körülötted az óceán zúg, bőrödön a sós víz párolog a napsugarak simogatására, tested finoman belesüpped a homokba és te csak élvezed, ahogy a kókuszpálmák lengedező legyezői játékos árnyékot vetned az arcodra. Gondolom, már érzed is az orrodban a kókusz krémes illatát, ugye?

“Az álom, hogy egy gyönyörű karibi szigeten landolj, megelevenedik, amikor befújod ezt a korallszínű parfümös üvegcsét. Az első jegy nyíltan a kókuszvíz aromája, amely azonnal elcsábít egy vibráló és egzotikus szívjeggyel, amelyet az ylang ylang ural. A vanília aztán édesen megjelenik, majd összefonódik a cédrusfa és a fehér pézsma erőteljes jegyeivel. A tökéletes finálé, amely meglepő tartósságot és mennyei illatnyomot biztosít.”

Az l’Erbolario Coconut (Cocco) az idei nyár két slágerillatának egyik darabja. A Calabriai citromról itt olvashattok.

A Coconut az a klasszikus vaníliás-kókuszillat, amelyet a legtöbb naptejben érezhetünk (igaz, ott kakaóvajjal elegyítve) és amely a leginkább képes az igazi karibi tengerparti nyaralást megidézni, akár csak néhány órácskára is. A vajas-krémes kókusz zamata egyértelműen kiemelkedik az illatból, érezhetően kiváló minőségű, természetes eredetű alapanyagból kikeverve. Sehol mű-kókuszillat, gejl édes felhangok, csak krémes, puha kókusz izgalmas, egzotikus tónussal (helló, ylang-ylang). Még puhább és melegebb az illat a fehér pézsmától és élénken friss a cédrustól.

Uniszex illat, ugyanakkor az édeskésebb kókusz miatt inkább női illatként asszociálok rá, bár nyilván ennek semmi racionális alapja nincs. Mert a kókusz aromája egyáltalán nem mondható csak nőies darabnak, a krémessége az, ami bármilyen virágos-fás illatot sokkal puhábbá képes varázsolni. A cédrus jelenléte kellő egyensúlyt ad a krémes-édes és a virágos, egzotikus jegyek között, ettől válik az illat komolyabbá.

A Myropolium webáruházban kapható a teljes kollekció a kókusz illatával: parfüm, testápoló, tusfürdő, kókuszolaj, sampkonkorong és ultra menő ajakápoló! (Kattints ide az összes termékért)

Összetevők: kókusz, ylang-ylang, vanília, fehér pézsma, cédrus

Sillage: 3/5 – nem túl erős hatósugár, bőrközeli illat

Tartósság: 3/5– rajtam 4-5 órát bírt fixen

Szexifaktor: 4 – ez az a fajta ölelni való kókuszillat, amire bókokat fogsz kapni

Elegancia: 3/4 – ízléses és kívánatos, mármint az illat is és aki viseli 🙂

Korosztály: kortól és nemtől függetlenül bárkinek ajánlom

Árkategória/árérték: 50 ml 14.800 Ft, remek ár-érték kategória

Dobos Andrea

Forrás: http://parfumblog.hu/lerbolario-coconut-cocco-parfumkritika/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.