l’Erbolario Calabriai citrom (Cedro di Calabria) – parfümkritika Dobos Andreától

Már lassan augusztus közepén járunk, de ez még nem jelenti azt, hogy ne élvezhetnénk a nyár illatait, sőt! A citrom és a kókusz nem csak a legnagyobb hőségben lehet a barátunk, hanem az őszi meleg napokat is simán felizzíthatják, de hardcore felhasználók (lásd én) még télvíz idején is képesek talpig citrusos illatokban fürödni, ha éppen a poszt-covid azt kívánja meg. A l’Erbolario idén nyáron a két legnépszerűbb nyári illatösszetevőt kiemelő parfümmel jelentkezett: a Calabriai citrom és a Coconut (Cocco, kókusz) az l’Erbolario hagyományait követve egy-egy összetevő natúr szépségét emelik ki, jelen esetben a citrom és a kókusz van terítéken. A Coconutról írt bejegyzésemet itt olvashatjátok.

Calabriai citrom (Cedro di Calabria) az olasz natúrkozmetikumairól híres l’Erbolario-tól az a fajta citrusos illat, amit jó, ha mindig tartunk a polcunkon. Hogy miért? Mert elképesztően jó hatással van az elménkre, remekül felélénkít és majd egész nap tart az illata! Ha azt gondolnátok, hogy mit akarnak egy szimpla citromos illattal, nagyot tévednétek! Egyrészt ez kalábriai citrom: Olaszország legdélibb részén termő, vastag héjú, és kevésbé lédús gyümölcs, amely merész és határozottan  citromos fanyarsággal rendelkezik, talán legcitrusosabb, legélénkebb illatú citrom.

Nos, az l’Erbolario kalábriai citrom illata mesterien ötvözi a fanyar citrusokat a pikánsan fűszeres, halványan vaníliás illattal. Mert hogy a vanília istenien viselkedik citrusos környezetben, gondoljunk csak a konyhánkban összeütött citromos-vaníliás süteményekre. A Calabriai cirtom erőssége a rendkívül erőteljes citrusos akkord és a rózsabors vaníliával puhított akkordjának násza. A bőrön a kezdeti kicsattanó friss jegyekből csodásan bontakozik ki a rózsabors, amely a vidám, pezsgő citrusos jegyeket kordában tartja. A Guerlain már 100 éve felismerte, hogy a bergamottal, citrommal áztatott vanília púderes akkordja elegáns, és egyben friss illatot eredményez, ezt használta fel az l’Erbolario is, és milyen jól tette! Ha párhuzamot vonnánk, akkor a Guerlain Bergamote Calabria vonalához hasonlítható az új illat, de a Calabriai citrom ennél fűszeresebb, testesebb.

Remek illat, jó szívvel ajánlom férfiaknak és hölgyeknek is egyaránt. A Myropolium webshopjában a termékcsalád számos tagja beszerezhető: parfüm, testápoló, frissítő spray, tusfürdő és különösen trendi samponkorong. (Kattints ide az összes termékéért)

Összetevők: kalábriai citrom, vanília, citrom, bergamott, rózsabors

Sillage: 3/5 – nem túl erős hatósugár, de elegendő ahhoz, hogy a közeledben lévők is érezzék

Tartósság: 3/5– rajtam 4-5 órát bírt fixen

Szexifaktor: 3 – nem csábításra összerakott parfüm, bár férfiakon kifejezetten beindítja a fantáziámat 😛

Elegancia: 4 – szépen összerakott, ízléses illat

Korosztály: kortól és nemtől függetlenül bárkinek ajánlom

Árkategória/árérték: 50 ml 14.800 Ft, remek ár-érték kategória

Dobos Andrea

Forrás: http://parfumblog.hu/lerbolario-calabriai-citrom-cedro-di-calabria-parfumkritika/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.