Gyógyító illatok

florascent_aromaterapia_myropolium_gyogyito_illatok

Gondolom sokan vagyunk úgy, hogy a nagy hajtások, utazások, ünnepek után januárban és februárban vagy talán még a tavasz első heteiben is, immunrendszerünk nem a legstabilabb. Azonban a Florascent illataival támogathatjuk testünk és lelkünk egyensúlyát.
Akkor is nagyon jó hatással lehetnek, ha csak megelőzés céljából vesszük körbe magunkat a természettel illatok formájában.

florascent_levendula_apothecary_myropoliumA fejfájás ilyenkor gyakoribb társunk a hétköznapokban, és vannak illatok, melyek enyhíthetik a görcsöket a fejben. A stressz okozta fejfájásra a levendula és a citrom a legjobb választás, míg a dehidratáltság okozta fejfájásra a folyadékbevitel mellett a mandarin illata lehet pozitív hatással ránk. Ha pedig van pár percünk,  narancs illóolajos borogatást is alkalmazhatunk, ha egy lavórnyi hideg vízbe cseppentünk pár csepp narancs illóolajat és belemártunk egy kisebb törölközőt, majd ezt a homlokunkra helyezzük és relaxálunk.florascent_mandarin_apothecary_myropolium
Az aromaterápia nagyon hatásos kiegészítő kezelés betegségek idején.
Sokunk nehezen bírja a tél szeszélyességét és a méltán ismert borsmenta illata nagyon jó idegnyugtató és fertőtlenítő hatású. Úgyszintén a tél számlájára írható, hogy a komorabb hónapokban többünknél sejlik fel szorongásos vagy akár enyhébb depressziós tünet, erre pedig a muskotályzsálya friss illata szolgálhat gyógyírként.
Az álmatlan éjszakákra pedig az ylang-ylang selymes virágillata hozza el a szép álmokat. 🙂

Klári

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.