A Föld Napja, hónapja, évei…

Minden év áprilisában megrendezésre kerül a Föld Napja, amikor is sok program vár mindenkit szerte az országban annak kapcsán, hogy megismerjük mit is tehetünk otthonunkért a Földért.
Most olyan termékekről fogunk írni, melyekkel a jótékonysági kiruccanás nem csak egy napra szól. Ismerjük a közmondást, sok kicsi sokra megy, és ha lépéseket teszünk a jó ügy érdekében mindennapjainkban, még a kis lépések is hosszútávú változásokat eredményezhetnek. Nagyon sok számodra apró dologban, ha változást eszközölsz, megláthatod, hogy a te egészséged is javulhat, hiszen valójában nincs is tisztában az ember, mivel is veszi körbe magát, mit eszik, milyen kozmetikumokat használ és hogy mivel takarít…

myropolium_furdoszobai_tisztitoszerek2“Jól bevált” tisztítószereink hozzánk nőttek, pedig használatuk után még sokáig kimutatható a nem túl egészséges maradék vegyület azokon a felületeken, amelyeken alkalmaztuk. Az öko tisztítószereknél ilyen probléma nem áll fenn. Kiválóan oldják a szennyeződéseket, higiénikusan tartják lakásunkat, nem is szennyezzük vele környezetünket sem és nem utolsósorban saját és családunk bőrét, egészségét sem veszélyeztetjük. Gondolkozz zölden és tégy egy próbát a Cleaneco-val vagy a Sodasan tisztítószerekkel, melyek gyártását a legkorszerűbb környezetkímélő üzemeikben végzik napenergia felhasználásával.

lerbolario_tusfurdo_kedvezmeny_primaverdeHa ezt megtettük, jöhet a következő lépés: a kozmetikumaink. Valójában, hogy egy átlagos kozmetikum elkészüljön – ami nem bio vagy natúr alapanyagokból jön létre – az már a születéséig borzasztó sok káros szert juttathat a környezetbe. Nem beszélve arról, hogy ezt testközelbe hozzuk magunkhoz, és bőrünkre kenjük, holott a szintetikus anyagok nem csak a bőrünkbe épülnek be, hanem a szervezetünk egészére hatással lehet. A Myropolium polcain olyan termékek kapnak helyet, melyeknél fontos szerepet játszik a környezetvédelem, ilyen például a L’Erbolario.
“Ezt a szeretetet tanúsítja az ICEA bio bizonyítványa (olasz etikai és környezeti minősítő szervezet) mezőgazdasági tevékenységünkről és folyamatos fenntartható kutatásunkról, melynek célja növényi eredetű alapanyagok, a Föld által természetesen kínált, így a végtelenségig megújuló források innovációs alkalmazásának vizsgálata.”

Vagy akár az Erboristica, melynek termékcsaládjai Vegan Ok minősítéssel rendelkeznek, biológiailag lebomló, újrahasznosítható csomagolással és újrahasznosított papírból készülő dobozokkal biztosítják a környezet védelmét.

Mindez egy szelete a környezettudatos életmódnak. Nagyon sok szokásunk van még, amelyen finomítva tehetünk azért, hogy élhetőbbé tegyük a jóval utánunk élők számára is a Földet. Gondolkozz zölden! 🙂

myropolium_termekek_fold_napja

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.