ATHENA gyógynövényei 1969 óta – fél évszázados olasz „esszencia”, természetesen

Az ERBORISTICA di ATHENA, a természetes kozmetikumok egy gyártója, idén ünnepli 50. születésnapját. Ez a kis olasz családi vállalkozás valójában hatalmas dolgot valósított meg, hiszen természetes és bio (és lehetőleg helyi) alapanyagokból gyárt – fenntartható módon – maximális hatékonyságú és kiváló minőségű kozmetikai termékeket – elnyerve ezzel nem csupán a vásárlók bizalmát, hanem a „zöld vállalat” címet is. Napjainkban az ERBORISTICA di ATHENA termékei számos országban elérhetőek. Hazai forgalmazásáról mi, a MYROPOLIUM gondoskodunk. Hogy még jobban megismerjék és megértsék, miért is hoztuk el ezt a márkát a boltunkba, 50. születésnapja alkalmából egy kis ATHENA történelem következik.

Az olasz gyártó, az ATHENA – teljes nevén l’ERBORISTICA di ATHENA, vagyis ATHENA GYÓGYNÖVÉNYEI 1969 óta működik.

HOL? Pianoróban, a bolognai dombok között meghúzódó településen született, az alapító, Venturino Antonio kezdeményezésére, aki jelenleg is a társaság elnöke.

Fiatal korában Venturio úr több éves tapasztalatra tett szert, amikor egy, a bőrápolásban élen járó amerikai cégnél dolgozott. Minden vágya az volt, hogy saját kozmetikai céget alapítson, amely tükrözi az olaszok ízlését, tartalmazza mindazt, ami maga az olasz „esszencia”, saját, helyi, olasz alapanyagok felhasználásával. Így született 1969-ben az ERBORISTICA di ATHENA. Ez már történelem…

 • A nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején fiai is beszálltak az üzletbe, akik a
  gyártásért és a forgalmazásért lettek felelősek.
 • 1999-ben az Athena’s kibővítette gyárát és átállt az automatizált gyártásra.
 • 2001-ben az Athena’s új ablakokat akart nyitni a piac felé, ezért exportálni kezdte termékeit
  számtalan európai országba és az Egyesült Államokba.
 • 2003-ban a laboratóriumot kibővítették és felszerelték korszerű berendezésekkel a vezetés és támogatók egy megújult csoportjának kérése szerint, azzal a céllal, hogy tanulmányozzák a „növények világát”. A kutatás-fejlesztés részleg eltökéltségének hála megszületett a környezet tudatos módon előállított természetes kozmetikumok termékcsaládja. A kozmetikumok aktív, 100%-ig növényi eredetű hatóanyagok felhasználásával készülnek, innovatív eljárásokkal. A termékek egyszerre hatékonyak és biztosítják a kényeztetést a
  természet és környezet tiszteletben tartásával.
 • 45 évvel az alapítása óta az Athena’s-nak sikerült „zöld” cégként megszilárdítania hírnevét, amely képes elnyerni a vásárlók bizalmát, mivel betartja a nekik tett ígéreteket.
 • Napjainkban az Athena’s továbbra is egy családi vállalkozás maradt, amelyben egy hatalmas hozzáadott értéket képvisel a cég mögött álló CSAPAT, melyet olyan emberek alkotnak, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy fáradságos munkával, szenvedéllyel és eltökéltséggel legyőzzék a piac kihívásait, amely egyre nagyobb hitelességet és szaktudást kíván meg.

„Egységesek, lojálisak és optimisták vagyunk, bízunk abban, hogy mindig a tudásunk legjavát nyújtjuk!”

A „ZÖLD” vállalat és ami mögötte van

„A valódi, ősidők óta hatékonyan működő természet inspirál.”

Az ERBORISTICA di ATHENA márka, egy olyan vállalkozás, amely immár 50 éve küldetéseként képviseli, hogy olyan kozmetikumokat állít elő, amelyek összekapcsolják a természetet, a biztonságot, a hatékonyságot, a tanúsított minőséget és a környezetbarát szabványokat. Az ATHENA régi herbalisztikai (gyógynövénytani) hagyományok szerint készíti a termékeit, az ember, a természet és a környezetünk tökéletes tiszteletben tartásával.

Fejlesztés, innováció, kutatás

Az ERBORISTICA di ATHENA a „ZÖLD VÁLLALAT” hírnevét saját Kutatás és Fejlesztés laboratóriumán keresztül alapozta meg: csapata képes fejleszteni és követni a teljes gyártási folyamatot – az összetevőktől a valóban hatékony és kiváló minőségű termékek előállításáig. A laboratórium csapata kifejezetten a „ZÖLD” kozmetikumokra szakosodott és innovatív kozmetikai megoldások garantálására képes szakemberekből áll, akik munkájuk során maximálisan figyelembe veszik és tiszteletben tartják a környezeti forrásokat és a társadalmi környezetet.

Az Erboristica termékek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket (kivéve Illumia termékcsalád), petrolkémiai származékokat, agresszív felületaktív anyagokat, parabéneket és szilikonokat. Az Erboristica di Athena megtartja a vásárlóknak tett ígéretét, miszerint kiváló minőségű, minden hatóanyagában természetes és/vagy bio alapanyagokból álló kozmetikumokat gyárt, és mindezt fenntartható módon, a természet maximális tiszteletben tartásával teszi.

Az ERBORISTICA di ATHENA minősítő pecsétjeiről itt írtunk bővebben,
termékeit pedig itt tudod megnézni, melyekre szeptember 10-ig

20% kedvezményt adunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.