Aloe vera, a csodanövény

Aloe-Vera-proprietà-benefiche-curative-e-terapeutiche1Az Aloe vera története az időszámításunk előtti időkre nyúlik vissza. A fáraók az élet elixírjének tartották; Kleopátra szépségét, valamint Nagy Sándor seregeinek sikerét is e növénynek tulajdonították.

Az Aloe a liliomfélék családjába tartozik. Körülbelül 250-300 féle változata létezik, de csak néhány rendelkezik gyógyító hatással. Gyógyászati felhasználásra az Aloe vera (más néven Aloe barbadensis Miller) a legalkalmasabb.

Az Aloe vera leginkább gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus és regeneráló hatásáról ismert. Valamennyi növény közül a legtöbbféle tápanyagot (több mint 250) tartalmazza. Éppen azokat, amelyeket az emberi szervezet zavartalan működése érdekében kívülről kell bejuttatnunk. Számos vitamint, enzimet, ásványi anyagot, fehérjéket, hormonokat, esszenciális aminosavakat, összetett cukrokat. A növény hatóanyagai csökkenthetik a gyógyszerek mellékhatásait, jótékony hatással vannak az immunrendszerre, a gyomor és béltraktus szabályzására, valamint a vese, máj- és epehólyag-funkciókra.

aloe-vera-gel-on-wooden-spoon-1

A növény összetétele fantasztikus és szinte misztikus módon megegyezik az emberi szervezet teljes megújulásához és öngyógyításához szükséges tápanyag-igénnyel és aránnyal. A szervezet kiválasztja és a megfelelő helyre juttatja el a tápanyagokat, az aktuálisan szükséges mennyiségben.

Külsőleg alkalmazva jótékony hatású az ízületi és reumatikus fájdalmakra, allergiás problémákra, valamint különféle sérülésekre, (pl.: égési sebekre), valamint gyorsítja a sebgyógyulás folyamatát, ezenkívül elősegíti a bőr regenerálódását, hámosodását.

A Myropoliumban többek között ezeket az aloe vera tartalmú kozmetikumokat vásárolhatod meg:

AloeBio50 tusfürdő, AloeBio50 folyékony szappan, Dr. Organic Aloe vera dezodor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.