Állati gondolatok

„Ameddig az emberek azt gondolják, hogy az állatok nem éreznek, addig az állatoknak azt kell érezniük, hogy az emberek nem gondolkodnak.”

/P.B./

L'erbolario_allatvedelem

Már rég fellélegezhetnénk mai témánk kapcsán, ugyanis az EU 2003-ban már betiltotta az állatokon való kész kozmetikai termékek tesztelését és egyáltalán, azok árusítását. 2009-től már az is tiltott, hogy csak egy-egy összetevő hatását vizsgálják állatokon. Így, ugyan valóban nem tesztelnek az EU-n belül, de azon kívül nem sok helyen szabályozták ennek lehetőségét. A módszer alkalmazása egyébként a kozmetikai cikkeknél igen költséges, megbízhatatlan és pontatlan is ráadásul. Számos más alternatíva létezik az állatkísérletek helyettesítésére. Tekintve, hogy ezek a termékek, melyeknél ragaszkodnának az ilyen típusú kísérletekhez, többnyire – vagy egészen – szintetikus anyagokból készülnek, melyeket hosszabb távon nem is tudnak tesztelni, így bőrünkre gyakorolt hatásukat sem lehet megmondani. A legegyszerűbb módja annak, hogy ezeket a kísérleteket ne támogassuk és saját bőrünket is mentesítsük a káros anyagoktól, a legjobb, ha utánajárunk és leredukáljuk fürdőszobánkban azoknak a márkáknak a használatát, melyek ilyen formán tesztelik termékeiket.

kutyaA Myropoliumban – ügyelve ennek fontosságára – széleskörű kínálat található kozmetikumokból, melyek az arcápolástól egészen a lábápolásig terjednek, mind mentesülve az állatkísérletektől.

Az L’Erbolario már alapításuk óta nagy figyelmet szentel az állatok védelmére. Magas színvonalú arc- és testápolási termékei mellett izgalmas illatú parfümöket is készít. Egy másik olasz cég, mely széleskörű arc- és testápolási termékeket gyárt, az Erboristica. A Bio2You termékcsaládnál olyan arcápolási termékeket és samponokat is találunk, melyek mindegyike homoktövis olajat tartalmaz, mely javítja a haj és bőr állapotát egyaránt. A Khadi termékek indiai növényi kivonatokat és olajokat dolgoz fel, ezen értékes összetevők samponjaikban és hajfestékeikben található meg. Haladva tovább, hogy testünk minden szegletére kitérjünk, a dán Urtekram kristálydezodorai természetes módon gátolják a baktériumok szaporodását és a kellemetlen szagok kialakulását, emellett jó hír, hogy az ásványok mindinkább teret nyernek a kozmetikai szerek tiszta alternatívájaként. Ha még távolabb megyünk, a szibériai kincsekig, az értékes gyógynövények és növények a Natura Siberica termékeiben öltenek testet. Tusfürdői az egész család számára jelentenek frissítő és hidratáló kényeztetést. A natúr szappanok kedvelői sokféle illatú és hatású szappanokat találhatnak az Olivia jóvoltából.

A legkisebbekről se feledkezzünk meg, a Biola babatermékei gyengéden ápolják a kicsik bőrét, irritáció nélkül, így kiegyensúlyozottabban telhetnek az éjszakák és a nappalok is.

Az Erboristica Uomo és a L’ Erbolario férfi termékei pedig igazán csábító illatot árasztanak és persze találunk köztük olyat is ami igazán érzékeny bőrre is használható.

A teljes összhang érdekében, ha már tettünk pár lépést a gyönyörű bőr eléréséhez  végezetül egy ásványi alapanyagú Pandhy’s sminkkel emelhetjük ki természetes szépségünk. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.