Szem alatti sötét karikák: okok és gyógymódok

Szem alatti sötét karikák, fáradt, nyúzott arc? Próbáljunk meg együtt utána járni, vajon melyek a kiváltó okok és milyen megoldást találhatunk a fennálló probléma kezelésére.

illumia_bioA sötét karikák főbb kiváltó okai: alvás hiány, nyugtalan alvás, stresszes életmód, kimerültség, ezeken felül pedig allergia és intolerancia is állhat a háttérben. Mindezek mellett azt is meg kell jegyezni, hogy a szem alatti bőr nagyon vékony és minden egyes év elteltével vékonyabb lesz, ezáltal egyre láthatóbbak lesznek a szem alatti véredények. Mindez oda vezet, hogy a nem kívánt sötét karikák egyre hangsúlyosabbá vállnak. A víz- és vashiányos állapot, még inkább elősegíti ezeknek a csúnya karikáknak a kialakulását.

A bőrünk olyan mint, egy lakmusz papír, mindig jelzi a testünk egészségi állapotát, így ha változást szeretnénk elérni a szem alatti karikákkal kapcsolatban, kezdjük el segíteni a testünket. Együnk antioxidánsban és C-vitaminban gazdag ételeket, a hajszálerek erősítésének érdekében és azért, hogy csökkentsük a szemünk duzzadtságát.

A következő lépés a szemkrém használata a duzzanat csökkentése érdekében, a krémet körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a szem alatti bőrfelületbe, amíg felszívódik. Ahhoz, hogy a krém valóban hatékony legyen, mindenképpen tartalmaznia kell olyan aktív hatóanyagokat, melyek serkentik a mikrokeringést és segítenek a nyirokrendszernek a toxikus anyagok elvezetésében. A toxikus anyagok hajlamosak a szemkörnyéken felhalmozódni. A felszívódó növényi kivonatok, a regeneráló és antioxidáns tulajdonsággal bírók hasznos összetevők, mivel megoldást nyújtanak erre a széles körben elterjedt esztétikai problémára.

erboristica bio szemkörnyékápoló krém1A Myropoliumban az új Erboristica Illumia Bio termékcsaládunk tagja az a szemkörnyékápoló, mely tartalmazza mindazt, amire szüksége van a fáradt és karikás szemeknek. Egy innovatív krém, mely serkenti a mikrokeringést, bőrpuhító és csökkenti a szemkörnyéki duzzanatot. Hatásos a sötét karikák és a ráncok ellen is.

Végezetül, de nem utolsó sorban próbáljunk meg hatékonyan pihenni és rendszerezett, egészséges életmódot élni, és ezt a testünk hálával viszonozni fogja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.