Napfürdőzés egészségesen

A jó idő közeledtével könnyen átadjuk magunkat a napsütésnek, de nem árt óvatosnak lennünk és időben felkészíteni bőrünket a napozásra. Nagyon sok információ áll rendelkezésünkre a témával kapcsolatban, íme a legfontosabb tudnivalók:

Gyakori tévhit, hogy nem barnulunk le, ha magas faktorszámú napozóterméket használunk. Pedig igenis barnulunk, csak hosszabb ideig tart a napbarnította szín elérése. A magas faktorszámú krémek nemcsak a napégéstől és a bőröregedéstől, valamint bőrdaganatok kialakulásától védenek meg, de az így megszerzett barnaság is tovább tart.

Érdemes ilyenkor hogSunscreen-ladyy a bőröd számára fontos vitaminokból többet bevinni a szervezetedbe. C-vitaminból ajánlott a napi 1000 mg, hiszen ez a vitamin felelős a szabadgyökök elpusztításáért. E-vitaminból és béta karotinból is fogyassz többet: előbbi a bőröd védelméért és regenerálásért felelős, míg utóbbi a napsugarak káros hatásaitól véd, és segíti a szép barna szín elérését.

Ha már belülről megerősítetted bőröd védekezőképességét, ideje külsőleg is kezelésbe venni. Kezdd egy teljes testradírral, amely segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, majd hidratáld a bőröd. Nyaralás vagy az első napozás előtt menj el kozmetikushoz, hogy alaposan kitisztítsa az arcbőröd. motivos_para_gostar_do_verao

És végül válaszd ki a bőrtípusodnak megfelelő napvédő krémet. A magas faktorszámú naptejek megfelelő védelmet nyújtanak, és szépen le lehet barnulni velük, de bőröd egészsége érdekében a déli órákban még így is húzódj inkább árnyékba.

Napozás után soha ne feledkezzünk meg a bőr nyugtatásáról, hűsítéséről és hidratálásáról. Kínálatunkban többféle terméket is találsz, amely segít a napozás utáni regenerációban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.