Marokkó aranya – Az argánolaj

“Ami belül ragyog,
az kívülről is látható.”

erboristica_argan_olaj_myropolium

Egy folyékony arany, ami minden nyelven beszél akár egy tudós. Tudója a hajadnak, mely fényt ad neki ha  fakulna, bőrödnek ápolást, ha kiszáradna, arcodnak mosolyt. A sivatag kincse, az argánolaj fája kiállja a “hét próbát” a sivatag viszontagságos időjárásával szemben is. Noha szárazságot kedvelő, így boldogan él 200-300 évig is.
A fa csonthéjas termésének magjaiból hideg sajtolással kinyerve kapjuk az argánolajat. A magokat a berber asszonyok gyűjtik össze és kézi munkával dolgozzák fel őket, ami akár 10 órát is igénybe vehet. 300kg magból csupán 1liter argánolajat lehet előállítani.
Az Erboristica argánolajos termékei nem csak természetes összetevőkkel rendelkeznek, hanem fair trade – egy korábbi blogunkban már részletesen írtunk erről – termék is. A bevétel jelentős része a helyi berber nők szövetkezetéhez kerül, mellyel segítjük őket.

Tetőtől-talpig élvezhetjük ennek a páratlan kincsnek a jótékony hatását.
Arcunkon lépésről-lépésre használhatjuk az Erboristica argánolajos arcápolási termékeit. Kezdhetjük például az Erboristica arcradírjával, melynek az argándióhéj-őrleménye eltávolítja az elhalt hámsejteket és a roppant száraz bőrön is nyugodtan alkalmazható, mivel az argánolaj regenerálja és bársonyosan puhává teszi az arc bőrét. Tisztíthatjuk akár az Erboristica argánolajos arctisztító tejével, mely tartalmaz AHA-savat is. Következő lépésként tonizálhatunk az Erboristica alkoholmentes arctonikjával, mely ugyanúgy tartalmaz bio argánolajat, továbbá növényi hyaluronsavat és virágkivonatokból kinyert AHA-savat a tökéletes tónusú bőr érdekében.erboristica_arganolajos_arcapolas_myropolium
Az Erboristica 100% argánolaja  nem csak arcra hanem hajra és dekoltázsra is alkalmazható, mélyhidratáló, regeneráló és antioxidáns hatású.
Végezetül eljutottunk a koronához az arcápolásnál, ami nem más, mint az arckrém. Amíg mi dolgozunk, ők nekünk dolgoznak. Álmunkban pedig varázsolnak. Az Erboristica anti-age arcápoló krémje argánolajjal javítja a bőr tömörségét, így csökkenti az öregedés látható jeleit. Gazdag aktív összetevőkben: az argánolaj elősegíti a kollagén és elasztin termelését, megújítja a sejteket, valamint megelőzi, illetve lassítja a káros oxidációs folyamatokat.

erboristica_arganolajos_termekcsalad_testapolasFürdőzéshez választhatunk argánolajos szappant vagy tusfürdőt, utána pedig testápolóval vagy akár testápoló olajjal is kényeztethetjük bőrünket, melyekben ugyanúgy megtalálható az argánolaj.

Merülj el a folyékony aranyba tetőtől talpig! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.