L’Erbolario Gyümölcsöskert (Berries Flowers Wood) – parfümkritika Dobos Andreától

Nem volt mostanában olyan illat, ami ennyire megdolgoztatta az “agyam”, mint a L’Erbolario Gyümölcsöskert. Egész álló nap tesztelgettem, szagolgattam, és próbáltam minden egyes jegyét elemezni, vagy éppen az összképet boncolgatni. Első körben arra kellett rájönnöm, hogy mire emlékeztet annyira, mire rájöttem, hogy olyan az illata, mintha az Estée Lauder Sensuous illata az Etat Libre d’Orange gyártószalagjáról jött volna le. Izgalomba tartott, na.

Második gondolatom az volt, hogy ennek ellenére az illat uniszex, simán el tudnám képzelni férfiakon is (tudom, tudom, ma már nem kategorizálunk, de azért sokunknak ez jó irányadó). Ha a L’Erbolario vonalába kellene a Gyümölcsöskertet illesztenem, azt mondanám, hogy valahol félúton van a Meharées és a Dolcelisir felé, ugyanakkor a kardamom-labdanum, akkord a fűszeresebb, bőrösebb jelleg felé viszi. Nos, a Gyümölcsöskert első pillantásra egy édeskés, fűszeres, meleg illat, amelyben a fás és őszi bogyós gyümölcsös jegyek őszi-téli hangulatot varázsolnak elém. A galagonya virága valóban felizzik ebben az illatban, roppant különleges atmoszférájú, ezért nem tudtam egész nap az illattól elszakadni. Nagyon karakteres a cédrusfa alapjegye, meghatározza az egész illatot, meleg és száraz, mint a kandalló melletti farönkök. A labdanum bőrös-ámbrás jegye csak ezt a melegséget, izzást, fűszerességet erősíti, ebbe illeszkedik bele csodásan a kardamom, amely végre számomra is élvezetes arcát mutatja.

Nagyon karakteres, remek darab, ez valóban ideális választás az őszi-téli időszakra, tegyetek vele egy próbát.

Az illat a parfümön kívül, testápoló, tusfürdő, szappan, kéztisztító gél és kézkrém formájában is kapható. Az illatcsalád termékei: ITT

Dobos Andrea parfümblogger

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.