L’Erbolario Goji – parfümkritika

Nem titkoltam sosem, hogy odavagyok az olasz L’Erbolario termékeiért, hiszen az organikus és természetes eredetű parfümjeik, testápoló készítményeik az illatok tiszta mivoltát tárják elénk. Rendkívül izgalmasnak találom, amikor egy új L’Erbolario illatot próbálhatok ki, jómagam is több illatot használtam tőlük, mint például a Mandorla-t, az Irist, a csodás Papavero-t, vagy a nagy kedvenc Camelia-t. Úgy vagyok velük, mint a szenvedélyes gyűjtők, legszívesebben mindet begyűjteném:)

goji1
A parfüm mellett testápoló, habfürdő, testpermet és arckrém is kapható

Bár mi még a kánikulában gyötrődünk, a parfümcégek már javában élesítik az őszi szezonális illataikat, így nálunk a Myropholiumba is megérkezett az új őszi L’Erbolario sztár, a Goji. A goji bogyó által ihletett illat (kissé hasonló a csipkebogyóhoz) bergamottal, parlagi rózsával, firenzei írisszel és vaníliával gazdagított illat, mely számomra teljesen visszaadja a dér csípte bogyók illatát, az ősz “narancs” színét-ízét, azt az emlékbeli képet, amikor még kisdobosként szorgalmasan jártuk az erdőt, mezőt és gyűjtöttük a csipkebogyókat, melyet közben dézsmáltunk is, az őszi kirándulások hangulatát, azt, ahogy az avar már érlelődik a télre, ahogy a természet még a nagy téli álma előtt megmutatja színpompáját és élénk zamatait.

Sosem volt az ősz a kedvenc évszakom: egyrészt mindig akkor kezdődött az iskola és én nem vártam (annyira), másrészt mindig az elmúlást idézi fel bennem, ahogy lassan haldoklik a természet és bár még egy-egy derűs nappal újra életre kíván kelni az indiánnyár képében, tudjuk, hogy búcsúznunk kell a melegtől, jó időtől. Viszont amikor éppen benne vagyok az őszben, fedezem fel újra és újra, hogy a legszebb évszak és a legizgalmasabb. Soha olyan szépnek nem látom a természetet mint akkor, soha olyan ízeket, aromákat nem érzek, mint akkor.

goji2

Pontosan ezt adja vissza számomra a Goji termékcsalád. Goji = egy kosár őszi bogyó. Mély, csipetnyit maszkulin beütése mellett az édes vanília csak egy puha ágyás, melyben kibontakozhat a földes-natúr jegyek garmada. A pacsuli nehéz, érzékien füstös illata tökéletesen passzol a goji bogyóhoz, a citrusos akkord pedig belecsempészi azt a napcsókolta ízt, mely az őszi gyümölcsökre jellemző.

Nagyon gazdag, mély, tartalmas illat, nem mondom, hogy mindenki tudja viselni, de egy igazán izgalmas, érdekes, egyedi parfüm!

Forrás: http://parfumblog.hu/lerbolario-goji-parfumkritika/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.