JELES NAPOK: AFRIKA – május 25. – kincsek nyomában

Afrika az emberiség bölcsője rengeteg szépséggel, kinccsel – és méltán többet érdemel, mint egy hétnyi vagy napnyi figyelmet! Május 25. – Afrika napja – és mi úgy döntöttünk, hogy írunk Neked erről, mivel nálunk is számos olyan kozmetikai terméket találsz, amelyek „lelkét” Afrikából származó kiváló alapanyagok alkotják. Fontos vagy nekünk, ezért mi, itt a Myropoliumban úgy fejezzük ki megbecsülésünket, hogy tudatos és felelős módon, nagy gondossággal állítjuk össze termékpalettánkat. Hiszünk benne, hogy értékeink számodra is fontosak, ezért olvass tovább és tudj meg többet a világnapról, Afrikáról és az onnan származó kincsekről. Induljon az afrikai kaland!

Tudtad?

Afrika világnapja

Az alakuló modern Afrika alapítói 1963-ban Etiópiában az Afrikai Egység Szervezet Addis Abeba-i csúcsértekezletén hirdették ki a nemzetközi ünnepnapot – azóta minden év május 25-e az afrikai kultúra jegyében telik. A szervezet céljául tűzte ki az afrikai népek egységének és szolidaritásának elősegítését, az együttműködések fejlesztését. Az egykori kizsákmányolt, gyarmatosítások terhétől felszabadult Afrika számos kihívással küszködött és küszködik ma is, azonban a 21. században gazdasági, politikai, szociális értelemben felértékelődőben van és kiváló lehetőségeket jelent az együttműködésre nyitott partnerek számára. A világnap kiváló alkalom arra, hogy ha csak egy pillanatra is, de tudatosabban figyeljünk erre a gyorsan és folyamatosan növő, változásokon keresztülmenő, sokszínű kontinensre és megismerjük, mit is ad nekünk!

Kincsek #1: SHEA VAJ

Az Afrika kincseként emlegetett és az ott élők által nagyon régóta ismert és használt shea vaj néhány éve nálunk is igen népszerű és keresett lett. Egyre többen használják akár tisztán, önmagában, akár szappanok, krémek alapanyagaként.

A shea vaj egy növényi zsiradék, amely egy Közép-Afrikában élő fa terméséből készül. A karité fa (Vitellaria paradoxa) 20 éves korában hozza első csonthéjas terméseit s ezt követően akár 200 éven át is terem. A shea dió akár 60-70%-os zsírtartalommal rendelkezik. Az érett gyümölcsök belsejét összetörik, vagy apróra darálják és vízzel keverve tűz felett óvatosan melegítik. A dió-őrleményből kiolvadó zsiradék a víz felszínén összegyűlik. Az eredmény egy vajszerű, törtfehér színű, édeskés, kissé füstös illatú növényi zsiradék, a shea vaj.

Számtalan felhasználási területe van, íme, néhány:

  • száraz bőr ápolása
  • pikkelysömör, ekcéma, sebek kezelése
  • allergiákra kiváló, bőrnyugtató hatású
  • gyulladáscsökkentő, alkalmas csípések, kiütések kezelésére
  • arc fiatalítása
  • testápolás, tetőtől-talpig
  • baba bőrének ápolása
  • borotválkozás utáni arcápolás
  • terhességi csíkok megelőzésére
  • bőrkeményedésre

A shea vajat megtalálhatod számos termékünkben, összegyűjtöttünk neked néhányat!

Erboristica regeneráló sampon száraz hajra

Erboristica szappan shea vajjal

L’Erbolario fényvédő arckrém SPF 25

Olivia krémdezodor mandarin-citrom

Erboristica arctisztító tej

Erboristica ránctalanító éjszakai arckrém

L’Erbolario ajakápoló

Erboristica testápoló kamélia illattal

KINCSEK #2: BAOBAB OLAJ

A baobab, magyarul majomkenyérfa az afrikai szavannákon élő különleges növény, amelynek minden egyes része kincs, a gyökértől a lombjáig és akár a 4-5000 éves kort is megélheti. Törzsük kerülete elérheti a 30–40 métert is. A nagy virágaikból fejlődő, uborka alakú termésük a majmok kedvenc csemegéje. Innen kapták a fák a nevüket is.

A termés húsa cukortartalmú, az ember számára is ehető. A baobabnak sok zsírt tartalmazó magja szintén fogyasztható. A fa kérge alatti rostokból kötelet készítenek, a fa friss leveleit gyakran fogyasztják az immunrendszer erősítése céljából.

A „természetes óriásának” is nevezett csodanövényben a legértékesebb része a belőle kinyert olaj. Az olajat a gyümölcs magjából hideg sajtolással nyerik ki. Gazdag A-, C- B1-, B2-, B6- és E-vitaminokban, omega-3,-6,-9 zsírsavakban. Regenerál, táplál, feszesít és puhává teszi a bőrt.

A baobab olajat megtalálod az alábbi Erboristica termékekben:

Arcápoló baobab olaj

Regeneráló arckrém száraz, vízhiányos bőrre

Micelláris víz, sminklemosásra is

Feszesítő testápoló krém

KINCSEM #3: ARGÁNOLAJ

Az argánfa (Argania spinosa) egy fás szárú növényfaj. Természetes körülmények között csak Északnyugat-Afrikában fordul elő, a Marokkó délnyugati részén húzódó, félsivatagos Sous-völgy bennszülött faja. Marokkóban az argánligetek kiterjedése több mint 8000 négyzetkilométer, területüket az UNESCO bioszféra-rezervátummá nyilvánította.

Az argánfa gyümölcséből kinyert argánolajat jellemzően női közösségek állítják elő nehéz és időigényes fizikai munkával. Az olaj átlagosan mintegy 80 százalékban tartalmaz telítetlen zsírsavakat és jobban ellenáll az oxidációnak, mint az olívaolaj. Használják étkezési célokra és gyógyászati, kozmetikai célokra egyaránt.

Az argánolaj jótékony hatásai:

  • gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatású olaj, amely intenzíven hidratálja, táplálja, regenerálja és puhítja a bőrt
  • sokféle hatóanyaga, valamint zsírsav-összetétele mind-mind a bőr különféle védőfunkcióinak támogatását célozzák
  • vitaminok, antioxidánsok és esszenciális zsírsavak természetes forrása, amely bársonyossá, puhává teszi a bőrt

A argánolajat megtalálod az alábbi Erboristica termékben:

Hidratáló testápoló E-vitaminnal és argánolajjal

Tusfürdő argánolaj és aloe vera tartalommal

Arckrém argánolajjal és hyaluronsavval

Arcradír

Sampon festett hajra

Argánolaj

Termékeinket nemcsak webáruházunkban hanem üzletünkben, Budapesten a Mammut bevásárló központtól két percre, a Hattyú utca 7.sz. alatt is megtalálod. Szeretettel várunk 🙂

Érdekes volt a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Kérdésed van? Írj nekünk!

Feltöltötte: Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.