Bemutatkozik az i+m NATURKOSMETIK BERLIN

A MYROPOLIUM közel egy évtizedes működése alatt mindvégig elkötelezett amellett, hogy olyan – főként európai – bio- és natúrkozmetikum gyártókat ismertessen meg a hazai vásárlókkal, akik méltán kapnak minősítő pecséteket, kiváló termékpalettával rendelkeznek, felelősen és fenntartható módon készítik termékeiket, továbbá méltányos kereskedelem szabályai szerint működnek.
A németországi i+m Naturkosmetik Berlin ilyen vállalkozás és mi büszkék vagyunk rá, hogy bemutathatjuk őket. Mottójuk: „Szépséggel megváltoztatni a világot!”

Ezt vallják magukról

„Mi szó szerint „A JÓK” vagyunk: organikus & vegán úttörők, a natúrkozmetikumok készítésének mesterei, a kozmetikai lázadók, a tisztességes játékosok, a növényi hatalom ismerői, a legértékesebb nyersanyagok felhasználói, a jót-tevők és környezetimádók, hulladékképződést kerülők és 1978 óta Berliniek.”

Több, mint 40 év tapasztalat

Az 1978 óta aktívan működő i + m NATURKOSMETIK BERLIN egy igazi úttörő a bio- és natúrkozmetikumok ágazatban. Az i + m-nél az ökológiát, a társadalmi elkötelezettséget és a modern életstílust összekapcsolják cégük értékeivel: MÉLTÁNYOS (FAIR) BIO (ORGANIC) VEGÁN (VEGAN): minden terméküket a bio kozmetikumok szabványait előíró COSMOS ORGANIC legmagasabb színvonalának megfelelően gyártják, a Vegán Társaság (Vegan Society) minőségi pecsétjével igazolva. Az i + m-nél kizárólag hidegen préselt olajokat használnak, termékeik tartósítószert nem tartalmaznak, és egyike azon cégeknek, amelyek elmondhatják magukról, hogy a termékeikben a legmagasabb arányban fordulnak elő az olyan összetevők, amelyek a méltányos kereskedelem (Fair Trade) szabályai szerint lettek előállítva. A bevételeik 40% -a non-profit ökológiai társadalmi projektekbe kerül, köztük van például az első Női-Menedék Zambiában (Kelet-Afrika), amelyet az i + m kezdeményezett és finanszírozott.
i + m NATURKOSMETIK BERLIN az egyik legrégebbi natúrkozmetikai cég Németországban. Az alapító Inge Stamm a német natúrkozmetikumok legtapasztaltabb fejlesztői közé tartozik. 2013-tól az i + m-t a két öko-aktivista, Jörg von Kruse és Bernhard von Glasenapp, folytatta. “Továbbra is a politikában részt vevő kozmetikai márka szeretnénk maradni, amely vezető szerepet játszik a fenntartható- és közösségi javak társaságában, MÉLTÁNYOS, BIO, VEGÁN értékeinket képviselve.” Jörg von Kruse

Inge Stamm: szülésznőből kozmetikai fejlesztő

1978-ban Inge Stamm kifejlesztette és legyártotta az első i + m bőrápoló termékeit, mint az akkori piacon lévő egyéb kozmetikumok alternatíváit; természetes nyersanyagokat felhasználásával és másodlagos csomagolás nélkül. A három különböző karrierút – kémikus, szülésznő és természetgyógyász – a természetnek az emberekre gyakorolt hatásáról mélyreható megértését tette lehetővé: „Mint végzett kémikus, tudtam, hogy kiismerem magam a botanikai kivonatok terén, és tudtam, hogyan készítsünk sima krémet . A gyógynövényekről és a gyógyászatban használatos növényekről természetgyógyászként végzett munkámban tanultam; és szülésznőként megfigyeltem, hogy az újszülöttek egyre inkább reagálnak az általunk használt standard ápolási termékekre. Egy olyan krém, amely megfelelt volna az elvárásaimnak, sehol sem volt megtalálható a piacon. Ezért, már több, mint 40 évvel ezelőtt elkezdtem egy új kozmetikai termékcsalád fejlesztését, tartósítószerek, ásványi olajok vagy szintetikus összetevők nélkül. ” Inge Stamm

i+m – a kezdetek

Úttörő szellem, idealizmus, a természet és az emberiség szeretete
Az i + m első napjaiban Inge Stamm továbbra is az esti órákban szülésznőként dolgozott. Reggel korán érkezett a termelési helyszínre, és néhány órára aludni tért egy tábori ágyra, mielőtt felállt volna a termelés felügyeletére. Az elsőként elindított termékek nagyon sikeresek voltak – és a cégalapítóknak Inge-nek és Monikának gyorsan kellett választania egy márkanevet. Az i + m natürliche Hautpflege-t választották (természetes bőrápoló), melyet nevükből neveztek el. Monika 1988-ig volt a cégnél.
1978-ban még mindig kivételt képeztek azok, akik a környezettudatos és fenntartható életmódot választották, és a természetes, organikusan előállított nyersanyagok megtalálása kihívást jelentett. Inge Stamm úttörő munkája kövezte ki az utat a natúrkozmetikumok fejlesztése és modern megértése fele.

MÉLTÁNYOS BIO VEGÁN

2007-ben két, alapos szakértelemmel rendelkező idealista – Jörg von Kruse és Bernhard von Glasenapp – csatlakozott Inge Stamm-hoz és ezáltal az i + m NATURKOSMETIK BERLIN jövőjének alakításához. Az üzleti tanácsadás és a kereskedelmi jog területén eltöltött egy évtized után a két barát komolyan megkérdőjelezte a hagyományos üzleti modelleket. Mindketten környezetbarátabb és fenntarthatóbb módon akartak élni, és ezeket az értékeket saját vállalatukban megvalósítani.
Az i + m alapítóval való első találkozásuk során már meg voltak győződve arról, hogy segíteni akarnak a vállalat jövőjének térképezésében. Inge Stammdal együtt fejlesztették ki a márkát, és koherens koncepciót hoztak létre az ökológián, a tervezésen és a veganizmuson alapulva.
Miután Inge Stamm 2013-ban jól kiérdemelten nyugdíjba vonult, a vállalat még nagyobb hangsúlyt fektetett a fenntarthatóságra és a közjóllétre – jól megalapozott ökológiai és vegán orientáció mentén: „A fenntartható gazdaság jövőképe, amely megőrzi környezetünket és természeti erőforrásainkat, nemcsak környezettudatosság: meg kell változtatnunk a gazdasági struktúráinkat az egoizmusból és a versenyből való elmozdulás, valamint a közös javakra irányuló méltányos kölcsönhatási mód felé. Jörg von Kruse
Ebben a szellemben 2014-ben bemutatkozott az új terméktervezés, a FAIR ORGANIC VEGAN: míg az ORGANIC és a VEGAN tükrözi azokat a cégértékeket, amelyek már gyakorlottak, a FAIR az új célokat és víziókat képviseli. A csapat azonnal elkezdte ezeket végrehajtani: az év kezdetétől az i + m megnyitotta az első női menedékközpontot a Zambiai Köztársaságban, 40% -os nyereséget adományozott jótékonysági ökológiai-szociális projekteknek, és új, átfogó munkavállalói nyereségmegosztást vezetett be rendszer. „És még mindig messze vagyunk az i + m NATURKOSMETIK BERLIN fejlesztési potenciáljának kimerülésétől – értékeinek megvalósítása és bővítése továbbra is prioritás lesz a jövőben.” Bernhard von Glasenapp

Ideák
“Szépséggel megváltoztatni a világot” – ez az elv mindig fontos volt számukra és kozmetikumaik számára is. Ahogy a szépségnek sokféle arca lehet, úgy minden bőrnek is egyedi igényei vannak. És ez az oka annak, amiért elutasítják az egész kozmetikai ipar előre meghatározott sztereotípiáit, és nem hisznek a kozmetikai fogalmakban, elméletekben sem. Inkább bíznak vásárlóik testtudatosságában és azon képességében, hogy el tudják dönteni, mi jó nekik. (már alapító, Inge Stamm is ezt vallotta: “Próbáld ki és döntsd el, mi jó neked. A tested szakértője TE magad vagy.”)

Növényi erő
Inge Stamm, az alapító is meg volt győződve arról, hogy a tiszta növényi alapú és a lehetőleg bio hatóanyag-kombinációk a legmegfelelőbbek és leghatékonyabbak. Ezért kizárólag hideg préselt szerves olajokat használnak, amelyeket a gyártási folyamat során nem melegítenek és nem semlegesítenek vegyileg illat és a szín vonatkozásában. Ezzel – sajnálatos módon – még a natúrkozmetikai ágazatban is kivételt képeznek. Minden formulációjuk vegán, immár több éve, hiszen nem véletlenül kapták a vegán kozmetikumok úttörői címet.

Organikus
Az ökológia az i + m számára a vállalat egyik legfontosabb gyökere, és ma is a tevékenységük középpontjában áll. Éppen ezért kizárólag környezetbarát körülmények között termelt bio nyers alapanyagokat használnak. És az i + m célja is az erőforrások megőrzése minden szinten, beleértve a termelést, a terméket és a csomagolást. A legtöbb natúrkozmetikai márkával ellentétben nem használnak másodlagos csomagolást, továbbá minden csomagolásuk célja az erőforrások felhasználásának minimalizálása és az újrahasznosíthatóság optimalizálása (bölcsőtől-bölcsőig elv, melynek lényege a hulladékelőállítás nélküli javak termelése).

Méltányos kereskedelem (Fair Trade)
A természetes kozmetikumok magas színvonalú természetes összetevői olyan országokból származnak, ahol a kizsákmányolás meglehetősen nagy. Ezért az i + m ígéretet tett arra, hogy csak akkor vásárol méltányos kereskedelemből származó összetevőket, ha ezek elérhetőek a piacon. Jelenleg tizenegy projekten dolgozunk intenzíven. Így az i + m az egyik vezető kozmetikai márka, a termékeiben található – méltányos kereskedelemből származó – összetevők aránya tekintetében.

Minőség
100% Cosmos Organic által tanúsított natúrkozmetikumok
100% vegán – a Vegán Társaság által hitelesített
100% natúr- és hideg préselt olajok a legmagasabb minőségben
100% -os erőszakmentesség – a Cruelty Free International által hitelesített
100% -os fenntartható, bölcsőtől a bölcsőig (C2C) koncepció által inspirált csomagolási koncepcióhoz (C2C koncepció – javak termelése hulladékelőállítás nélkül)
100% másodlagos csomagolás nélküli
100% -ban Németországban kifejlesztett és fenntarthatóan termelt
100%-ban mentes parabénektől, az etoxilezett felületaktív anyagoktól és az emulgeálószerektől
100%-ban mentes szilikonoktól, paraffinoktól és phytalaten mikroplasztikus gyöngyöktől
100% -ban mentes géntechnológiával módosított összetevőktől (GMO)
100% laktózmentes
100% mentes alumínium-sóktól

Jelenleg a következő tanúsítványokkal rendelkeznek:
1. COSMOS ORGANIC, a legmagasabb színvonal a természetes kozmetikumok számára
2. Vegán Virág, a VEGAN TÁRSADALOM minőségi pecsétje
3. A Leaping Bunny, a CRUELTY FREE INTERNATIONAL logója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.