LEONARDI KOZMETIKUMOK – Kik vagyunk?

Türelem, elkötelezettség és a hagyományok tisztelete képezik az alapját a mi kivételes balzsamecetünknek. A Leonardi Balzsamecet a Modena-i dombokon született, ahol a Lambrusco és Trebbiano szőlőfajtákat termesztik, hogy előállítsák a szőlőmustot, amely a Modena-i balzsamecetünk alapanyaga.
A szőlőszürettől a palackozásig a Leonardi család minden gyártási fázist gondosan követ, hogy létrehozzák ezt a bársonyos, barna színű, rendkívül sokoldalú, édes és savanykás ízvilágú különleges fűszert.

Acetaia Leonardi Modena-i Balzsamecet
Ahhoz, hogy kiváló minőségű balzsamecetet hozzunk létre, mindenekelőtt türelemre, odaadásra és az ősi hagyományok tiszteletére van szükség. Ezek a hagyományok immár négy generáció óta öröklődnek tovább a Leonardi farmon. A Leonardi ecetfarm a 18. században kezdte meg tevékenységét, de a 19. század közepétől kezdett specializálódni a balzsamecet gyártására, saját alapanyagait felhasználva. A farmot 10 hektárnyi szőlőültetvény veszi körül, amely főként Trebbiano (fehér szőlő) és Lambrusco (vörös szőlő) fajtákat tartalmaz. Ez egy zárt ciklusú farm, mivel az összes gyártási lépés ugyanazon a helyszínen történik. A balzsamecet egyedülálló fűszer, amely korlátozott mennyiségben készül, mivel szorosan kötődik a Modena és Reggio Emilia térségéhez. Úgy tűnik, a régió különleges éghajlata, a forró nyarak és a hűvös telek közötti nagy hőingadozás optimális feltételeket biztosít a szőlőmust erjedéséhez és érleléséhez a hagyományos módszerek szerint. Ez a hagyomány a Leonardi családon keresztül évszázadokon át öröklődött, amely évről évre ugyanazt a gyártási ciklust ismétli meg, minden alkalommal új érzelmeket keltve életre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.